23-åringen har hatt praksis hos Monster, hvor han har jobbet med produksjonen av et helt nytt non-script-konsept for NRK.

Markus Strømme Kevin (23) startet først på en utdanning i markedsføringsledelse ved en annen høyskole, men fant fort ut at dette ikke var noe for han. Han hadde et ønske om å heller jobbe med noe kreativt og praktisk, og da en venn av ham foreslo studiet i filmproduksjon fikk han en åpenbaring.

- Film har alltid vært en stor interesse og en viktig del av barndommen min. Jeg pleide alltid å se alt jeg kom over, men det var aldri klart for meg at dette kunne bli et gunstig karrierevalg. Derfor oppsøkte jeg veiledere for å finne ut hvor jeg kunne studere dette, og da oppdaget jeg Noroff, forklarer han.

Godt læringsmiljø

Markus forteller at studiet i filmproduksjon ved Noroff er veldig praktisk rettet, hvor studentene produserer mange filmer i løpet av studietiden.

- Det er selvfølgelig en del teori også, men vi får mange muligheter til å teste ut den teoretiske biten gjennom praktiske oppgaver. Jeg mener det viktigste aspektet ved filmstudiet er å knytte bekjentskap med mennesker som du kommer til å jobbe sammen med i bransjen.

23-åringen studerer på campus i Bergen og fremhever et godt læringsmiljø med mange arrangementer og sosiale aktiviteter, samt dyktige lærere.

- Lærerne er mennesker som selv har jobbet i bransjen, så de vet hva som foregår. De er flinke til å peke deg i riktig retning og gir deg nok av spillerom.

Han skryter også av den nyoppussede campusen i Bergen som har alt man kan tenke seg av filmutstyr.

- Tilgangen til utstyr er nærmest verdt pengene i seg selv, sier han.

Tilgangen til utstyr er nærmest verdt pengene i seg selv Markus Strømme Kevin

📷: Markus fremhever et godt læringsmiljø i Bergen. Foto: Anniken Klinge.

 

Noroff la til rette for praksis

Under studietiden sikret Markus seg praksis hos produksjonsselskapet Monster. Selskapet produserer, utvikler og selger innhold innen drama, underholdning, dokumentar, fakta, reality, innhold for barn og spillefilm, og er også en prisvinnende podkastprodusent. Praksisplassen var lokalisert i Oslo, så Noroff tilrettela slik at Markus kunne fullføre studiet i Bergen samtidig som han var i praksis.

- Jeg var midt i postproduksjonen av eksamensfilmen min, men jeg fikk fullført arbeidet før vi begynte opptakene i Oslo. Studiet er lagt opp slik at man kan jobbe både med film og TV, så når man får tilbud om en slik mulighet, har de full forståelse for at man kan gå glipp av forelesninger, sier han.

Jeg var midt i postproduksjonen av eksamensfilmen min, men jeg fikk fullført arbeidet før vi begynte opptakene i Oslo. Markus Strømme Kevin

📷: Eksamensfilmen «Ved verdens ende» som Markus har vært fotograf på.

 

Produksjonsassistent hos Monster

I praksisperioden har Markus jobbet som produksjonsassistent, noe som har gitt han varierte arbeidsoppgaver. Når det gjelder produksjonen han var involvert i, kan han ikke røpe så mye foreløpig.

- Jeg kan egentlig ikke si så mye dessverre. Men jeg kan fortelle at det er et helt nytt non-script konsept for NRK og Monster, og at det mest sannsynlig kommer på TV til høsten, sier han.

Han beskriver produksjonen som ganske scenografisk tung, og han fikk derfor jobbe mye med rekvisitter. Samtidig bidro han med alt som trengtes for produksjonen.

- Jeg var egentlig tilgjengelig dersom noen skulle trenge noe. Det ble mye løping frem og tilbake, samtidig som man måtte kunne handle raskt og ta beslutninger. Alt handler om tid på sett. Produksjonsassistenten er en viktig del av produksjonen, og jeg mener at alle som vil jobbe med film, burde ha hatt denne rollen på et tidspunkt.

Han fortsetter:

- Monster er en veldig god arbeidsplass! Jeg ble veldig godt tatt imot, og godt tatt vare på under innspilling. Menneskene er utrolig flinke og profesjonelle, så jeg har hatt det veldig fint. Jeg vil anbefale alle å søke seg til en stilling hos Monster.

 

Store drømmer

I fremtiden drømmer Markus om å kunne jobbe med spillefilm og dramaserier. Han er allerede i prosessen med å skrive et par kortfilmer som han skal lage i løpet av høsten.

- Jeg ønsker å få laget en spillefilm. Jeg tror det er mitt største ønske i livet – å regissere en spillefilm jeg har laget selv. Mitt mål er å kunne jobbe med film på det høyeste nivået.

Mitt mål er å kunne jobbe med film på det høyeste nivået Markus Strømme Kevin

📷: Den største drømmen er å regissere sin egen spillefilm. Foto: Anniken Klinge.

 


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top