– Det er en skole hvor alle virkelig brenner for det de har valgt å studere, sier Alexander.

Alexander A. Sætherhaug er akkurat ferdig med filmproduksjonNoroff Oslo.

– Å studere på Noroff har vært veldig givende. Det er en skole hvor alle virkelig brenner for det de har valgt å studere. Dette skaper et godt læringsmiljø som gjør deg enda litt mer fokusert, sier han.

I løpet av den toårige utdanningen i filmproduksjon fordyper studentene seg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen. I tillegg til Oslo er utdanningen tilgjengelig i Bergen.

Jeg får jobbet med utstyr i bransjestandard.Alexander A. Sætherhaug

– Filmproduksjon er et veldig givende studie, sier Alexander.

Han utdyper:

– Jeg får jobbet med utstyr i bransjestandard, med studenter som brenner like mye for de respektive fagfeltene som meg selv, og sammen med lærere som har bakgrunn innen bransjen.

– Hva gjorde at du valgte utdanning hos Noroff?

– Da jeg undersøkte muligheter for utdanning la jeg merke til at Noroff-studenter jobbet med et RED-Kamera. Det gjorde at jeg ville sjekke ut skolen. Jeg leste meg opp og ble imponert over filmstudiet.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med skolevalget mitt. Noroff har rustet meg til, og forberedt meg på, et liv i drømmebransjen, sier han.

Artikkelen fortsetter...

Alexander A. Sætherhaug

Alexander på taket av Noroff Campus Oslo. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

– Mange års erfaring i industrien

Faglærerne hos Noroff har solid erfaring fra norsk film- og TV-produksjon, og har et stort nettverk i bransjen. De har også vunnet en rekke priser for sitt filmarbeid og de fleste har en aktiv filmkarriere ved siden av lærerjobben. Alexander sender skryt til lærerne sine.

– Faglærerne mine er prima, sier Alexander.

Han utdyper:

– De har mange års erfaring innen sine respektive fagfelt i industrien, og de forstår hva de prater om, noe som gjør det enkelt å forklare for sånne som meg, som hadde mer eller mindre null erfaring da jeg begynte, smiler han.

Du vil uten tvil merke en personlig vekst på denne skolen!Alexander A. Sætherhaug

Alexander er også fornøyd med campus.

– Campus i Oslo er lett å komme seg til, det er stilig og minimalistisk, og ikke minst har det perfekt størrelse. Etter den første uka på skolen gikk jeg meg nesten aldri bort igjen, ler han.

– Hva synes du om læringsmiljøet?

– Læringsmiljøet på Noroff er fabelaktig! sier han.

– Jeg vil anbefale Noroff på det sterkeste fordi dette er en skole som kan det de driver med.

– Noroff er en praktisk skole hvor du får grundig opplæring i de verktøyene man bruker, i tillegg til at de utfordrer deg kreativt. Du vil uten tvil merke en personlig vekst på denne skolen!

– Jeg vil ta med meg kompetansen jeg har fått fra Noroff videre inn i filmbransjen og fortsette å bygge på den, sier han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top