Etter flere år i helsesektoren tar nå Catlyn nettstudiet UX-design ved Noroff Fagskole: - Det vi lærer gjennom studiet opplever jeg som relevant for arbeidslivet.

Med bakgrunn innen helse og en utdanning som farmasøyt hadde Catlyn Nguyen (29) etablert seg godt i sin daværende bransje. Men, etter å ha jobbet flere år i feltet begynte hun å føle et behov for endring i karrieren sin. Et ønske om å utforske en mer digital bransje førte henne til å undersøke hvilke muligheter som var der ute.

Siden jeg ønsket å kombinere jobb og skole, ble nettstudier på Noroff perfekt for meg. Catlyn Nguyen

- Jeg hadde hørt mye bra om IT-bransjen og begynte å lete etter noe som ville passe meg. Det var da jeg fant UX-design på Noroff. Siden jeg ønsket å kombinere jobb og skole, ble nettstudier på Noroff perfekt for meg, sier Catlyn.

Catlyn forklarer at valget av UX-design var drevet av ønsket om å kombinere kreativitet og struktur på en unik måte. Hun finner glede i den balansen mellom å utforske forskjellige ideer i prosjekter og å implementere teori for å skape meningsfulle brukeropplevelser.

- I tillegg har jeg alltid hatt lyst å hjelpe mennesker, så jeg ønsker nå å hjelpe mennesker gjennom gode brukeropplevelser, legger hun til.

Nettstudier

Med en fulltidsjobb og nylig kjøpt leilighet følte Catlyn at nettstudier var det beste alternativet for hennes livsstil. Fleksibiliteten til å tilpasse studiene til hennes daglige rutine var avgjørende.

- Nettstudier var det beste valget for meg da jeg har fleksibiliteten til å lese pensum tilpasset min hverdag, sier Catlyn.

Nå kan altså Catlyn legge opp dagen sin slik hun ønsker. En typisk dag for Catlyn innebærer å jobbe på dagtid og studere på kveldstid. Hun finner også tid til å møte venner, drive med buldring og strikke i pausene.

Når det gjelder å håndtere distraksjoner hjemme, innrømmer nettstudenten at selv om vanligvis er ganske konsentrert, er det ikke alltid like enkelt å holde fokus.

- Heldigvis er jeg ganske strukturert av natur. Men skal ikke lyve på at jeg er mye flinkere å gjøre ærender nå som jeg tar nettstudier hjemme.

Jeg har funnet en fin studiegruppe, hvor vi samarbeider godt og kunne vært gode kollegaer i framtiden. Catlyn Nguyen

- Lærerne er dyktige og alltid mulig å få kontakt med hvis man lurer på noe!

Som nettstudent føler Catlyn at hun har god kontakt med både medstudenter og lærere.

- Jeg har funnet en fin studiegruppe, hvor vi samarbeider godt og kunne vært gode kollegaer i framtiden.

Hun fortsetter:

- Lærerne er dyktige og alltid mulig å få kontakt med hvis man lurer på noe! Vi får ordentlig tilbakemeldinger og oppfølging for hver eneste innlevering. Lærerne er åpne og villige til å oppklare spørsmål, samt så oppmuntrer de til forbedringer de kan gjøre for å tilrettelegge til studentene.

Hun føler også at det som læres på studiet er oppdatert og relevant.

- Teori og verktøy er like aktuelt gjennom studiet som i bransjen. Det vi lærer gjennom studiet oppleves som relevant for arbeidslivet.

Hva er dine planer etter at du har fullført studiet ditt?

- Jeg håper jeg lander på en jobb som gjør at jeg kan drive med UX-design på fulltid. Og sikkert dra på en velfortjent ferie.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top