UX-studenten skrev et langt innlegg på LinkedIn med et mål om å bli sett og ansatt, hele seks byråer tok kontakt. Nå er han godt i gang med sitt internship hos Reodor Studios. - Helt siden jeg takket ja til studiet, har jeg hatt klare mål for hvor jeg vil ende opp, sier han.

Johnny Huynh Vo (30) studerer UX-designcampus i Oslo. 30-åringen har en bachelorgrad i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har tidligere jobbet som Visual Merchandiser i flere år. Han har erfart at han liker å designe etter logikk og fornuft, og forteller at han ofte har søkt etter svar i «hvem, hva og hvorfor». Han forstod etter hvert at mange av hans idéer bunnet i å kunne løse menneskelige behov.

Med stor interesse for digitalt design, ville jeg utforske min nysgjerrighet for problemløsninger og bruke kreativiteten min til å hjelpe andre med å ha en bedre hverdag. Dette førte meg på veien inn til UX-design.

Han fortsetter:

UX-design føles som den siste brikken og starten på reisen min som en fullkommen designer. Med sammenlagt fem år design-skole på CV´en er jeg veldig klar for arbeidslivet.

Fikk internship gjennom innlegg på LinkedIn

UX-studenten har fått internship hos Reodor, som er et innovasjons- og designbyrå. Her jobber dyktige folk innenfor business, strategi og tech, samt et designteam bestående av tjenestedesignere, produktdesigner og UX-designere. Han forteller at arbeidsoppgavene hans vil variere fra prosjekt til prosjekt, men han vil for det meste jobbe med å identifisere brukerbehov og markedsmuligheter. Han vil også jobbe med testing og validering av løsninger i markedet, samt innsikt, analysere, forretningsutvikling, UI/UX- design, strategi og teknologiutvikling.

Planen var å skaffe meg et internship i løpet av våren, men i jula bestemte jeg meg for å kjøre på og drite i janteloven. Johnny Huynh Vo

Jeg digger tverrfaglighet, så dette er midt i blinken, sier han.

Før Johnny startet på studiet designet han porteføljen sin og fikk samboeren sin som er utvikler til å sette den opp.

Min oppgave var å holde porteføljen oppdatert og kalenderen ledig. Planen var å skaffe meg et internship i løpet av våren, men i jula bestemte jeg meg for å kjøre på og drite i janteloven. Det førte til et langt innlegg på LinkedIn første dag i nytt semester, hvor jeg ropte høyt om å bli sett og ansatt.

30-åringen ble kontaktet av seks byråer, deriblant Reodor Studios. Han takket ja til kaffe med alle på en og samme uke. Deretter gjorde han litt reseach på alle, gikk gjennom notatene fra forelesninger og pakket med seg iPaden i sekken med porteføljen klar.

Det var en intens og spennende prosess, samtidig var det gøy å bare kaste seg ut i det. Det var hyggelig med god respons fra alle, men det var Reodor som føltes mest riktig - så da takket jeg ja til de, forteller han.

Han fortsetter:

Det er kanskje ikke helt vanlig å få så mange valg når man skal ut i et internship, så jeg tror det hjalp å faktisk drite i janteloven. Vil anbefale alle å komme i gang selv om det ikke er en del av programmet på skolen.

📷: Noe av Johnny sitt arbeid, se mer av det i hans portefølje.

Utvikler app for strømleverandør

Johnny sitt første prosjekt hos Reodor er å utvikle app for en strømleverandør. Sammen med en kollega designer han funksjoner, og kartlegger struktur og oppsett.

Jeg kan ikke så mye om strøm, men har på den korte tiden hos Reodor allerede lært utrolig mye. Kanskje jeg til og med kan spare litt på strømregninga fremover, spøker han.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut som UX-designer?

Jeg tror ikke det finnes noe som heter typisk arbeidsdag for noen designere, og det er det som er gøy! Men om jeg skal ta utgangspunkt i meg selv, akkurat nå, så starter dagen med å designe i Figma, deretter har jeg møter med kunder, utviklere og de andre i design-teamet. Så blir det muligens litt bordtennis, selv om jeg taper mot alle de andre, og så må jeg løpe på skolen.

Jeg tror ikke det finnes noe som heter typisk arbeidsdag for noen designere, og det er det som er gøy! Johnny Huynh Vo

Johnny studerer nemlig fortsatt 100% samtidig som han jobber 50%, han forteller at han derfor må være god på å disponere tiden sin. UX-studenten forteller at han opplever studiet sitt på Noroff som lærerikt og interessant. Han syns det er en god miks mellom fiktive og reelle oppgaver, hvor studentene må ut å samle egne research gjennom intervju og undersøkelser, samt utføre brukertesting på målgruppen.

Jeg studerer på campus, så for min del har det spilt en stor rolle å kunne dra dit for det faglige, men også det sosiale. I tillegg har klassen min vært ekstra heldige med en engasjert lærer som er blid gjennom hele uken.

Johnny opplever også at det er en god kobling mellom bransjen og studiet. Han forteller at de har vært gjennom det meste av UX-design og blitt kjent med ulike verktøy, metoder og teknikker for å bli en god UX-designer. Til sommeren er han ferdig utdannet og ser frem til å jobbe i en bransje som er i stadig utvikling.

Det er en bransje som er i vekst, så ting beveger seg fort og man må virkelig henge med. Det går nesten så fort at bedrifter som utlyser stillinger ikke vet hva de selv ser etter. Med andre ord, er det vi som utdanner oss til UX-designere som må bane vei for hverandre, og definere hva UX-bransjen er. Jeg er i hvert fall oppdatert og selvsikker nok til å bidra, sier Johnny.

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign, neste oppstart er 14. mars nett. Du kan søke studieplass helt frem til én uke etter studiestart. Alle våre studier er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top