27-åringen tar en fremtidsrettet utdanning med nettstudier: - Å få være med på en designprosess og til slutt se et ferdig produkt syns jeg virker veldig spennende.

Benedicte A. Dørmænen (27) studerte UI-design via Noroff Nettstudier i fjor, noe hun trivdes veldig godt med. Etter å ha sett at flere bedrifter søkte etter ansatte med kompetanse innenfor både UI- og UX-design, bestemte hun seg for å øke sin kompetanse ved å også ta en utdanning i UX-design.

Jeg liker å skape noe fra bunnen av, og det å få være med på en designprosess og til slutt se et ferdig produkt syns jeg virker veldig spennende. Samtidig er det et veldig fremtidsrettet yrke, forteller 27-åringen.

En typisk studiehverdag

Benedicte valgte å studere på nett, ettersom alle campusene ligger et stykke unna der hun bor.

Vi hadde akkurat kjøpt hus og ville ikke flytte. Samtidig gav nettbasert utdanning meg muligheten til å kunne jobbe ved siden av studiene, og det gjorde at jeg ikke trengte å bytte jobb. Det er veldig fleksibelt, ettersom jeg kan ta med meg studiene over alt, noe som er helt perfekt siden vi elsker å reise, sier hun.

Det er veldig fleksibelt, ettersom jeg kan ta med meg studiene over alt, noe som er helt perfekt siden vi elsker å reise. Benedicte A. Dørmænen

Nettstudenten forteller at en typisk studiehverdag som regel starter når hun er ferdig på jobb rundt klokken 13:00. Da lager hun seg en kopp med kaffe, setter på noe musikk og starter med å lese over dagens modul. Hun gjør litt oppgaver og snakker med de hun jobber med på discord, samtidig som hun passer på å ta pauser fra studiene innimellom.

Jeg er heldig som har et eget lite kontor hjemme, så det er heldigvis ikke så mye som distraherer meg der. Selvfølgelig så frister det å gjøre alt annet enn å lese noen ganger, da pleier jeg å gå ut i 10 minutter å få litt frisk luft for å så prøve igjen etterpå.

📷: Benedicte sin eksamensoppgave fra UI-design

Det mest spennende er brukertesting

Benedicte er fornøyd med hvordan nettstudier fungerer. Hun opplever at det er utfordrende nok til at det er spennende, samtidig som det ikke er for mye og for vanskelig arbeid til at det blir demotiverende.

Jeg syns det er interessant å se andre navigere seg rundt i appen eller nettsiden jeg har designet. Benedicte A. Dørmænen

Oppgavene er overkommelige, og man får god hjelp av lærerne underveis. Vi kan stille lærerne spørsmål i discord ved å sende de enten på privat melding eller i en felles gruppe. Vi får alltid utfyllende og veldig oppmuntrende svar tilbake. Hver uke har vi også en Q&A session, hvor vi møter lærerne på zoom og kan stille spørsmål.

Hva synes du er mest interessant av det du har lært så langt?

Dette er et vanskelig spørsmål, ettersom jeg syns hele studiet er interessant. Men dersom jeg skal velge en ting, så må det være brukertesting. Jeg syns det er interessant å se andre navigere seg rundt i appen eller nettsiden jeg har designet.

Hun fortsetter:

Noe som gir mening for meg, gir kanskje ikke mening for noen andre og det er veldig interessant å se hvor forskjellig man tolker ting. Det er både gøy og til tider frustrerende å prøve å løse de problemene som man finner i løpet av en test, forteller hun.

27-åringen sier at hun ønsker å finne seg en jobb innenfor UI/UX-design når hun er ferdig. Hun er veldig spent og ser frem til å jobbe med ekte produkter og samarbeide med flere ledd i utviklingen.

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign, mens UI-design omhandler den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt. Både UX-design og UI-design har neste oppstart 14. mars på nett. Alle våre studier er godkjent i Lånekassen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top