– Work-life balance er svært viktig for meg, og en del av balansen er å studere for å utvikle meg i ønsket retning, sier nettstudenten.

Severin Blytt (31) studerer grafisk design nett , samtidig som han jobber fulltid. Han har fra før en bachelor i markedsføring og gjennom studiet ble hans interesse for visuell kommunikasjon forsterket. Han fikk øynene opp for hvordan korrekt og godt utformet materiell bidrar til å styrke bunnlinjen i en bedrift.

Det naturlige valget ble å styrke min kompetanse innen grafisk design, sier 31-åringen.

Behov for fleksibilitet

Med fulltidsjobb og en ellers aktiv hverdag var fleksibilitet viktig for Severin. Nettstudiene i grafisk design er prosjektbasert, noe som passer den travle 31-åringen midt i blinken.

Det er i det store bildet givende å studere, og framfor alt så stimulerer det mitt behov for utvikling.Severin Blytt

Hvordan ser en typisk studiehverdag ut?

Ganske klassisk, tror jeg. Jobb, trening, skole eller motsatt rekkefølge dersom jeg jobber ettermiddag. Studietiden varierer avhengig av innleveringer, men mellom 2-4 timer per dag, sier han.

Severin forteller at det mest interessante og matnyttige han har lært gjennom studiet så langt har han lært gjennom det praktiske arbeidet. Han opplever også at bacheloren han har fra før er tett koblet opp om nettstudiet han tar i grafisk design.

Man får tatt i bruk klientkontakt, utarbeide et produkt, rapportert og begrunnet sin arbeidsretning. For meg er det helt ypperlig og jeg får i stor grad tatt i bruk bacheloren min i markedsføring for å ta "design-beslutninger".

/

«apaldr» var en skoleoppgave hvor målet var å lage en merkevareidentitet for en fiktiv eller ekte kunde.

Vil jobbe med strategi og design

Severin har en plan for hvor veien skal gå videre etter at han er ferdig med studiene hos Noroff.

Etter jeg er ferdig hos Noroff håper jeg på å kunne jobbe med strategi og design, av fysisk og digitalt materiell av ulike sjangere. Jeg ønsker å bidra i alle deler av markeds- og kommunikasjonsprosessen, det er også slik jeg legger opp mitt studieløp, forteller han.

Han opplever at han gjennom nettstudiene har fått god kontakt med sine medstudenter, ettersom de har grupper på Facebook og Teams hvor de deler sine oppturer og nedturer i studiehverdagen. Han forteller at man ved nettstudier gjerne må oppsøke hjelp fra faglærerne i større grad en når man studerer fysisk, noe han innrømmer at han ikke alltid er like god på.

Det er lurt å ta seg tid til å sette seg inn i oppgavene, bruke forumet aktivt fra begynnelsen av. På sistnevnte er jeg et godt eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det, men jeg øver, spøker 31-åringen.

Givende å studere

For Severin er det viktig med en god balanse mellom jobb og fritid, en del av denne balansen er for han å studere for å utvikle seg i ønsket retning.

Den holdningen gjør at det studiene er mer en glede enn et tvunget gjøremål. Jeg er nok heldig som gleder meg til hver eneste modul/tema, sier han.

Han legger til at det ikke er sagt at man blir en A-student av den grunn.

Investert tid gir avkastning i resultat, og med fulltidsjobb og andre fritidsaktiviteter er det klart at ikke alt blir perfekt og at tiden ikke alltid strekker til.

Severin forteller at det ofte er snakk om prioriteringer og at det ikke nødvendigvis er slik at man alltid ønsker å arbeide med et tema.

Det er lett å glemme hvor mye glede det gir å tilegne seg ny kunnskap. Det er i det store bildet givende å studere, og framfor alt så stimulerer det mitt behov for utvikling, avslutter han.

Neste oppstart for nettstudier i grafisk design er 10.januar 2023. Du kan lese mer om studiet og sikre deg studieplass her.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top