26-åringen jobber som grafisk designer i reklamebyrået BYRAA, og stortrives med sin kreative arbeidshverdag.

Da Malin Soløy Thoresen (26) nærmet seg slutten av studiene i grafisk design ved Noroff, var det midt i pandemien. Hun fikk dermed ikke mulighet for å få praksisplass, men hun hadde søkt flere steder likevel.

– Et av stedene jeg søkte var BYRAA. Når jeg senere søkte jobb hos dem, hadde de fått et godt inntrykk og husket meg. Jeg trodde egentlig ikke at jeg hadde sjans på jobben ettersom jeg var nyutdannet, forteller hun.

Det viste seg imidlertid å bli feil, for etter at reklamebyrået så Malins portfolio, fikk hun tilbud om jobben.

– De tok en sjans på meg, og nå jobber jeg som grafisk designer her. Jeg lager grafiske profiler, layoutdesign, nettsider, reklame, og mye annet, forteller hun entusiastisk.

Hun fortsetter:

– Jeg har blitt ansvarlig for produksjon av alle kundeavisen til Byggmakker og alle annonsene til Elfag. Vi er også medieselskapet for Bodø 2024 Europeisk kulturhovedstad, så jeg ser frem til mange spennende oppgaver fremover. 

En kreativ arbeidshverdag

Malin jobber i et stort team hvor flere samarbeider på tvers av ulike arbeidsoppgaver.

Jeg er veldig heldig som har en jobb hvor jeg kan videreutvikle meg hele tidenMalin Soløy Thoresen

– På mandager starter vi uka med en gjennomgang av alt vi skal gjøre den uka, og samkjører arbeidsoppgavene våre slik at vi kan samarbeide godt. Det jobber fire designere her, en innholdsforfatter, en fotograf, en filmprodusent og en prosjektleder/markedsfører. Etter gjennomgangen begynner jeg med oppgavene som haster mest, sier hun.

Siden hun ofte jobber med flere oppgaver samtidig, kan hun veksle litt mellom dem som hun selv vil.

– Hvis jeg mangler inspirasjon, kan jeg alltids komme tilbake til en oppgave senere. Siden vi er et team, hjelper vi også hverandre når vi står fast. Mye av dagen går til kreativ tenking, forteller hun, og legger til:

– Ellers har vi alltid felles lunsj sammen, som er veldig hyggelig. Vi har også en kontorhund, Frøken, som er et veldig trivelig tilskudd i arbeidsdagen. Jeg er veldig heldig som har en jobb hvor jeg kan videreutvikle meg hele tiden, og jeg trives veldig godt.

Fleksibel utdanning

Da Malin skulle begynne å studere, hadde hun akkurat kommet hjem fra et år med backpacking i Australia. Hun hadde brukt opp alle pengene sine, og måtte derfor flytte hjem til Bodø. Dermed passet det helt perfekt for henne å studere på nett.

– Jeg hadde ikke mulighet til å flytte til en annen by for å studere, så å kunne studere nettbasert fra Bodø og samtidig ha mulighet til å jobbe på siden var helt supert, sier hun, og legger til:

– Jeg ville gjerne ha friheten til å kunne flytte i løpet av studietiden også, og jeg bodde også et år i Wales mens jeg studerte ved Noroff. Det er ikke mange steder i Norge man kan studere grafisk design, så å velge Noroff ble en no-brainer for meg.

Malin opplever at studiet var svært relevant for jobben hun nå har.

– Jeg bruker det jeg har lært hver dag. Utenom å lære design og Adobe, lærte jeg også å jobbe selvstendig. Det har vært gull verdt, sier hun.

Har du noen råd til andre studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Det er viktig å ha en god portfolio på plass. Vær stolt av det du viser frem. Ikke vær redd for å få nei, det skjer, men søk og prøv selv om det kan virke vanskelig. Det funket for meg, sier hun.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top