Dave studerer frontend-utvikling på nett, og kombinerer studiene med fulltidsjobb og familielivet.

– Det beste for min del er nok at man aldri blir ferdig utlært. Det kommer stadig nye teknologier som man må lære seg for å holde følge med resten av bransjen, sier Dave Kjell Marong (26). Han studerer frontend-utviklingnett, en toårig teknologiutdanning hvor visuell utforming møter koding og webdesign. Dave ble interessert i webutvikling etter å ha lært seg koding gjennom YouTube.

– Jeg prøvde meg litt på koding etter å ha sett på noen YouTube-videoer, og ble hektet ganske fort. Da jeg så at Noroff hadde frontend-utvikling på nett, hadde jeg ikke noe valg, og måtte søke, smiler 26-åringen.

– Nettundervisning er fremtiden

Med fulltidsjobb og en liten datter hjemme, var nettstudier Daves eneste mulighet til å studere. Han synes ikke det er noe problem å kombinere studiene med en travel hverdag.

– Nettstudier fungerer helt perfekt for min del, og jeg tror nettundervisning er fremtiden. Jeg har verken lyst eller tid til å måtte møte opp på skolen så ofte. Det er klart at det krever litt mer disiplin enn dersom man skulle studert på campus, men når faget er så gøy som frontend, er det ikke noe problem, sier han.

Når faget er så gøy som frontend, er det ikke noe problemDave Kjell Marong

Han fortsetter:

– Jeg har perioder der jeg gjør skole på morgenen før resten av huset står opp, og andre ganger blir det senere på kvelden. Andre ganger velger jeg å jobbe mye i tre til fire dager, slik at jeg kan ta noen dager fri. Det kommer an på timeplanen, men det er veldig fleksibelt. Etter å ha fullført oppgaver og forelesningene, blir det ofte litt jobbing på mine egne hobbyprosjekter også.

Jobber freelance med webapplikasjon

På fagskolen er læringskurven bratt, og fra første dag får man være hands-on. Dave merket tidlig at han ble kastet ut i mye nytt, og synes først at det virket skummelt.

– Man starter ganske fort med å utvikle nettsider i studiet, og i begynnelsen var det mye å ta inn. Når man så begynner å klare og skjønne nye ting kontinuerlig, bygger det en selvtillit om at man kan klare å lære seg alt man møter. Det er akkurat slik det er i arbeidslivet også, og det har vært veldig nyttig å lære å stole på seg selv, forteller han.

Dave forteller at han har lært mye på kort tid. Ved siden av studiet holder han i flere hobbyprosjekter, blant annet et freelanceprosjekt hvor han utvikler en webapplikasjon. 

– I prosjektet bruker jeg mye av det jeg har lært på studiet. Jeg har lært ekstremt mye på relativt kort tid, og alt er veldig relevant for arbeidslivet, sier han.

Han vet hvor han ønsker at veien skal gå videre etter at han er ferdig med studiene ved Noroff. 

– Jeg vil jobbe som frontend-utvikler i en start-up-bedrift, slik at jeg kan få litt ansvar. Med så mange jobbmuligheter som er der ute for webutviklere, skal jeg nok klare det, smiler han.

Hvilke råd vil du gi til nye studenter? 

– Jeg vil anbefale alle å ha hobbyprosjekter ved siden av studiet som man synes er spennende – det lærer man masse av. Og ikke bruk for mye tid på teori, man lærer best av å gjøre!

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top