Lurer du på hva UI-design går ut på? Linjeansvarlig for det ettårige studiet ved Noroff, Marna Haskins, gir deg svarene.

UI-design, eller user interface design, handler om å skape vellykkede brukersentrerte interaksjonsdesignløsninger. For å klare det, trenger man praktiske ferdigheter og en dyp forståelse av designfundamenter, designsystemer, prototyper og kritisk research. Det ettårige fagskolestudiet ved Noroff nettstudier loser deg gjennom alt dette.

– Studiet passer for alle som er interessert i å lære mer om design. Vi ser mange studenter med forskjellige bakgrunner. Noen har bakgrunn fra grafisk design eller frontend-utvikling, mens andre har ikke studert noe annet før de starter, forteller Haskins.

Praktisk og anvendbart

Utdanningen fokuserer på praktiske ferdigheter i alle aspekter av UI-design innen digitale industrier. Å skape brukersentrerte digitale produkter på tvers av forskjellige plattformer vektlegges spesielt.

– I første semester starter vi med en introduksjon til UI-design, hvor studentene vil lære om viktigheten av user interface design og hvordan det jobbes med i bransjen. Deretter går vi videre til å snakke om «design thinking» og introduserer studentene for designverktøy som Adobe XD, Invision Studio og Figma, forteller Haskins.

Hun fortsetter: 

– Studentene vil blant annet lære om universaldesign, historiefortelling, logodesign, farge og typografi, layout, og mye mer. De vil kunne skape egne profiler for merkevarer, og de vil få kunnskap om hvordan de kan skape designmaler for landingssider, hjemmesider, e-poster, og så videre. De vil også ha kunnskap om prototyping og hvordan de kan lage troverdige, fullverdige prototyper ved bruk av ledende designverktøy. Alt de lærer er praktisk og anvendbart, og gjør dem klare til å gå rett i jobb.

Spennende jobbmuligheter

Som UI-designer kan du jobbe i både nasjonale og internasjonale virksomheter som har behov for kompetanse om user interface design.

– Eksempler på hvor du kan jobbe er designbyråer, mediehus eller kommunikasjonsbyråer. Stillingstitler kan være alt fra user interface designer og visuell designer til digital produktutvikler og programvareutvikler, sier Haskins.

Hva man ender opp med å ha som arbeidsoppgaver, varierer mellom stillingstypene man kan ha. 

– Dersom du for eksempel jobber som visuell designer, vil ditt hovedfokus være på estetikk, og man jobber dermed også med å skape de visuelle kjennetegnene til merkevaren. Dette inkluderer både digitale produkter, men også fysiske, som brosjyrer, visittkort, og så videre. Som user interface designer vil du kun fokusere på det digitale. Du vil da jobbe med å skape et designsystem som både designere og utviklere kan bruke.

Studiet i UI-design tilbys som nettstudier, og første mulige oppstart er allerede 11. januar. Du kan lese mer om studiet og sikre deg din studieplass her.


Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top