Den tidligere Noroff-studenten jobber nå som grafisk designer for Sjograf AS: – Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

– Jeg valgte Noroff fordi det passet min hverdag med nettstudier. Med familie og tre barn trengte jeg fleksibliteten det kunne gi meg, forteller Karianne Sunde Nøss (39). Etter mange år i yrket som førskolelærer, valgte hun å følge drømmen om å studere til å bli grafisk designer. En praksisplass i studieperioden ble veien til fulltidsjobb.

– Før jeg var ferdig med en sju ukers praksisperiode fikk jeg tilbud om 100% fast stilling. Det er ikke en selvfølge for meg å takke ja til den første og beste jobben, men her får jeg alt jeg trenger, og de hadde veldig tro på at jeg kunne tilføre arbeidsplassen mer enn bare faglig kunnskap. Jeg takket ja, og gikk rett ut i jobb hos Sjograf AS. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med arbeidsplassen, forteller hun.

Godt forberedt på arbeidslivet

I jobben som grafisk designer har Karianne en hektisk timeplan med mange varierte arbeidsoppgaver.

Jeg kunne aldri ha gjort det jeg gjør på jobben uten studietKarianne Sunde Nøss

– Jeg jobber med alt fra digitalt arbeid, som å lage logo og utforme design til digitale plattformer, samt praktiske oppgaver som faktis montering av folie, trykk på både tekstil og papir, og kundebehandling. Noen oppgaver er små, andre er store, og man blir god til å multitaske og sjonglere flere prosjekter på samme tid, sier hun.

Hun opplever at studiene har preget måten hun jobber på.

– Jeg er nok litt preget av studiene ennå, men på en positiv måte. Da snakker jeg om faglig begrunnelse og teori bak endringer jeg gjør for kunden, ideer jeg kommer med, og så videre. Jeg merker at kundene får en helt annen opplevelse og respekt for yrket mitt også, når jeg viser kompetansen min og at alt jeg lager har en tanke bak, forklarer hun.

Foto: Adobe Stock.

Hun fortsetter: 

– Jeg kunne aldri ha gjort det jeg gjør på jobben uten studiet. Dette går jo på faglig kompetanse, teori, forberedelser og hvorfor man jobber som man gjør. Bare det å lage en fil klar til trykk er jo noe man bør kunne, hvilke farger som funker sammen, hva forskjellen på RGB og CMYK er, og så videre. Jeg kan ikke ramse opp alt, for det er mye. Og sannelig har jeg også kunne tilført ny kunnskap hos mine kollegaer som har vært i yrket i mange år, og det er jo ekstra stas!

– Aldri for sent å gripe sjansen

For Karianne var studiet i grafisk design en drøm som gikk i oppfyllelse. Etter mange år i fast jobb som førskolelærer i en liten by, grep hun sjansen til å begynne på nytt.

– Jeg har alltid drømt om dette. I grafisk design fant jeg ressursen i meg, og kjente på en mestringsfølelse jeg aldri hadde kjent før. Jeg gjennomførte studiet med flere toppkarakterer og gikk rett ut i jobb, og alt dette med en ADHD-diagnose. Aldri tvil på at du er god nok, man må bare finne sin interesse og gjøre det man elsker, smiler hun.

Har du noen råd til andre studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Vær på, sørg for å ha en god portfolio, og ikke vær redd for å være stolt av arbeidet ditt. Karakterer er ikke like viktig som hva du faktisk har gjort og produsert. Vis frem ditt beste arbeid, og vis at du er motivert og dedikert til yrket og jobben, sier Karianne blidt.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top