Bea fikk internplass hos Kör AS etter bare en måned på studiet i digital markedsføring. Nå er hun markedsansvarlig.

– Jeg har ansvaret for alt av markedsføring i bedriften. Jeg lager strategier, kampanjer, nyhetsbrev, fikser nettsiden, og alle sosiale medier, sier Bea Valand (29). Den tidligere studenten på digital markedsføring ved Noroff Oslo fikk jobben i Kör på rekordtid.

– En måned etter at jeg startet på studiet fikk jeg internplass hos dem. Det var fire måneder før de lanserte. Læreren min på studiet kjente en av gründerne, og mente at jeg ville passe perfekt i denne bedriften. Og jammen hadde hun rett, smiler hun.

Start-up-bedrift

Alt jeg lærte på skolen kunne jeg ta videre til KörBea Valand

Bea er fra tidligere utdannet fotograf, og har jobbet selvstendig i to år. Hun valgte videreutdanning for å kunne jobbe med noe som var litt mer forutsigbart økonomisk.

– Jeg hadde lett etter et studium der jeg kunne bruke mine forkunnskaper. Jeg var lite interessert i å ta en bachelor, så da jeg kom over digital markedsføring ved Noroff tok jeg sjansen, forteller hun.

I Kör har Bea en variert arbeidsdag, og hun er vant til å ha mange baller i lufta.

– Kör er en start-up, så det er mye som skjer. Jeg holder ofte på med fire ting på en gang, som å samarbeide med tekstforfatteren om det neste blogginnlegget vårt, eller jobbe med UX-designeren om hvilke endringer nettsiden bør gjennomgå. I tillegg må jeg tenke nytt og kreativt for ikke å havne på samme sti som de foregående månedene, forteller hun.

Hands on utdanning

Da Bea hadde skulle søke internplass etter kun én måned på studiet, var hun nervøs.

– Jeg kunne jo ingenting om markedsføring ennå, og det var så mange fremmede begreper. Digital markedsføring på Noroff er jo en veldig hands on utdanning. Alt jeg lærte på skolen kunne jeg ta videre til Kör, og alt jeg lærte i Kör kunne jeg ta med inn i skolen, som var helt supert, smiler hun.

Hun fortsetter: 

– Mange av de jeg gikk i klasse med hadde gått en treårig bachelor, og mente at de lærte mye mer på det ene året på Noroff enn det de hadde gjort de siste tre årene. Det sier mye!

Har du noen råd til andre studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Tipset mitt er at du ikke må være låst til den typen jobb du hele tiden har sett for deg å jobbe med. Du kan alltid gå videre senere, en erfaring rikere. Kan du jobbe for en start-up, gjør det! Der er du ikke like mye låst i rutiner, men kan være med på å bygge opp alt fra scratch, avslutter hun.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top