30-åringen fra Spania landet stillingen som UX-designer før hun var ferdig med siste prosjekteksamen ved Noroff. 

Gloria Orri Sancha (30) fant ut tidlig i sin yrkeskarriere at design var hennes lidenskap. Hun har en bachelorgrad i design fra Universitetet i Barcelona, og da hun i 2018 flyttet til Norge med kjæresten, ønsket hun å bygge videre på sin utdanning.

– De første årene jeg bodde her synes jeg det var vanskelig å finne en utdanning som utfylte mine behov. Da jeg så kom over fagskoleutdanningen ved Noroff, og fikk lest litt om fagene, visste jeg umiddelbart at dette var noe for meg, sier hun.

Gloria startet på UX-design hos Noroff nettstudier i januar 2020. Allerede før hun var ferdig med siste prosjekteksamen, hadde hun landet en attraktiv stilling som UX-designer ved Universitetet i Stavanger.

– I intervjuprosessen ønsket de å se en portfolio. Ettersom dette var mitt første jobbintervju som UX-designer, og jeg ikke var ferdig med studiene ennå, delte jeg noen caser vi hadde hatt på studiet, i tillegg til designportfolioen min. Etter et langt intervju og en gjennomgang av referansene mine, fikk jeg beskjed om at jeg fikk jobben, smiler hun.

Studiet vil føre til at du vil tenke helt annerledes, også i hverdagslivetGloria Orri Sancha

Design med mening

Som nettstudent har man fleksibiliteten til å styre hverdagen sin selv, men man har likevel ukentlige oppgaver med oppfølging fra faglærerne. Gloria har mye godt å si om både studiets oppbygning og faglærerne sine.

– Studiet er veldig godt oppbygd, med ukentlige oppgaver hvor vi kunne sette alt vi hadde lært den uken ut i praksis. Faglærerne ga oss konstruktive tilbakemeldinger som lærte oss mye om hva vi kunne forbedre. Faglærerne ga meg muligheten til å gjøre mitt siste prosjekt med en ekte UX-case for et faktisk selskap, noe som var veldig spennende, forteller 30-åringen.

Hun fortsetter:

– UX-design gir meg mulighet til å designe for sluttbrukeren. Ved tidligere designoppdrag har jeg fokuser mest på kundenes behov, og jeg har ofte ikke viet mye tid til å tenke på hvordan produktet ville bli for sluttbrukeren. Studiet har åpnet døra for meg til å kunne designe med mening: å designe for å gjøre livet enklere for brukerne.

Hvilke råd vil du gi til studenter som vurderer å søke samme studium som deg?

– Jeg vil si at det er viktig å være strukturert, nettopp fordi det er et nettstudium, og du har så stor frihet. Hele studieløpet vil bli mye enklere dersom du klarer å finne en god rytme og klarer å strukturere hverdagen din godt. Og så vil jeg selvsagt si at de må nyte reisen! Studiet vil føre til at du vil tenke helt annerledes, også i hverdagslivet, avslutter hun. 

UX-design er en ettårig teknologiutdanning som tilbys som nettstudium og ved campus i Oslo. Du kan lese mer om studiet her.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top