Digital markedsføring

– Bransjen skriker etter digital kompetanse, sier faglærer på digital markedsføring.

Studenter på digital markedsføring ved Noroff Oslo får svært gode karrieremuligheter. I perioden før og etter studieslutt hadde hele 80 prosent sikret seg jobb, flere av dem før avsluttende prosjekteksamen. Dette viser data fra de tre foregående årene. Faglærer og programleder på digital markedsføring ved Noroff Oslo, Ida Serneberg, synes dette er svært gledelig, men ikke tilfeldig.

– Employability er viktig for oss på Noroff. Vi starter med å jobbe med reelle industripartnere og caser allerede den andre uken av det første semesteret. For meg er det viktig at studentene «eier» sin egen skoletid, at den skal være spennende, inspirerende, og tilpasset hver enkelt sine forutsetninger og behov. Mange av studentene signerer kontrakter i løpet av året, og det er ikke uvanlig at det er noen av de bedriftene vi har samarbeidet med, forteller hun.

Studiet oppdateres fortløpende, og er derfor alltid dagsaktuelt.Ida Serneberg

Etterspurt kompetanse

På studiet lærer man om strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier – en kompetanse som er sterkt etterspurt på arbeidsmarkedet, og som vil bli stadig mer aktuelt også i fremtiden. Studentene skal bli klare til å gå rett i jobb.

– Studiet oppdateres fortløpende, og er derfor alltid dagsaktuelt. Bransjen skriker etter digital kompetanse, og typiske stillingstitler etter studiet er gjerne innholdsprodusent, webanalytiker, brand manager, prosjektleder, markedssjef og lignende, sier faglæreren.

Hun fortsetter:

– Det er veldig motiverende for meg at så mange av mine tidligere studenter nå er blitt til mine "kollegaer" ute i bransjen. Det er ikke uvanlig at jeg inviterer dem tilbake for å gjesteforelese. For meg er ikke studieløpet noe som varer i et år, men en livslang reise og relasjon. Utdanning er en av ditt livs største investeringer, og fortsetter å prege deg lenge etter at du er ferdig. Nylig har vi startet opp et alumni-nettverk for å kunne fortsette å dele kompetanse og holde kontakt etter studiet. 

Viktigheten av å være tilpasningsdyktig

I en bransje i stadig endring, med nye plattformer, sosiale medier og kanaler hvor vi ferdes digitalt, tilspisser konkurransen seg. Serneberg har klare råd til hvordan man kan skille seg ut på arbeidsmarkedet.

– En av fremtidens viktigste ferdigheter er mot, tror jeg. Hvis du virkelig ønsker en inspirerende jobb må du være åpen for endringer, og endring krever at du er villig til å ta en sjanse. Studenter må nok ofte revidere ideen om hvordan man tenker at en rekrutteringsprosess fungerer. Det finnes mange andre måter å søke jobber på enn gjennom finn.no, sier hun.

Digital markedsføring tilbys på samtlige campus i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger, samt som nettstudier. Du kan lese mer om digital markedsføring her.

Alle Noroffs utdanninger er NOKUT-akkrediterte og godkjente for lån og stipend hos Lånekassen. Våre studier har løpende opptak.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top