grafisk design, Therese Reinhardtsen, Noroff

Det å studere noe som er både kreativt og viktig i dagens samfunn er veldig motiverende, sier 25-åringen.

Jeg har alltid vært kreativ og brukt kreativiteten min på titalls timer med hobbyer, men det tok en stund før jeg innså at det var nettopp noe relatert til hobbyen min jeg burde studere. Jeg tror nok jeg alltid har hatt et øye for design, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte nettopp dette.

Therese Reinhardtsen (25) bor i Kristiansand og har fullført studiet i grafisk design på nett. Hun er en kreativ sjel, og sikret seg raskt jobb som designer. 

Utdanningen er lagt opp for arbeidslivet og det man lærer er definitivt noe man får bruk for senere. Therese Reinhardtsen

Grafisk design er et bredt fagområde. I studiet gikk vi gjennom mange ulike temaer i løpet av et semester. For min egen del var branding veldig lærerikt. Det å bygge opp en identitet for en kunde er veldig spennende. Jeg synes også magasindesign og webdesign har vært veldig gøy. 

På studiet brukte vi læringsplattformen Moodle, som fungerer som et virtuelt klasserom. Der får man læringsmateriale og har muligheten til å kommunisere med faglærere og medstudenter.

Hun fortsetter:

Faglærerne er aktive på plattformen og man får svar raskt dersom man lurer på noe eller trenger tilbakemelding på oppgaver. Man kan også dele tanker og diskutere fagstoff/oppgaver med medstudenter og hjelpe hverandre, sier Therese.

«»

Utdanningen gjør deg klar for arbeidslivet

Utdanningen er lagt opp for arbeidslivet og det man lærer er definitivt noe man får bruk for senere. Med praktiske oppgaver hvor man får muligheten til å jobbe med reelle kunder, får man virkelig utfordret seg på en yrkesrettet måte. Vi lærte også ulike arbeidsmetoder man bruker i arbeidslivet og hadde realistiske deadlines. Det vi lærte er relevant og attraktivt for arbeidsgivere innenfor grafisk design i dag.

Therese forteller videre at hun elsker å lære nye ting.

Det å studere noe som er både kreativt og viktig i dagens samfunn er veldig motiverende. Jeg elsker å lære meg nye ting, og siden grafisk design utvikler seg hele tiden, er det alltid noe nytt å lære. Det er utrolig spennende å se en idé utvikle seg fra konsept til ferdig produkt, og ikke minst å se sitt produkt bli brukt av fornøyde kunder.

– Jeg gleder meg til å lære masse av andre kreative folk i bransjen, sier 25-åringen.

Frihet og fleksibilitet

Nettstudier har blitt en svært populær form for utdanning. En av mange fordeler med nettstudier er at du får en fleksibel utdanning som kan tilpasses til nettopp din hverdag.

Som person er jeg veldig selvdrevet når det kommer til å lære nye ting. Jeg liker å tilegne meg kunnskap innenfor nye områder på egenhånd, og trives godt med selvstendig arbeid.

Fleksibiliteten og friheten med nettstudier gjorde at jeg kunne gjøre studiehverdagen til min egen, og lage mine egne læringsrutiner. Studiehverdagen for meg innebar både teoretiske og praktiske læringsformer med utfordrende og lærerike oppgaver knyttet opp til det virkelige markedet.

Med nettstudier kunne jeg lage mine egne læringsrutiner og lære på den måten som passer meg best. Jeg kunne også studere fra pulten min hjemme, drikker te og sette på god musikk i bakgrunnen.

Ellers brukte jeg fleksibiliteten til blant annet å gå på kafé, sitte i min egen verden, reise når det måtte passe meg og ta studiene med i sekken, forteller Therese.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Som ny nettstudent på Noroff er kanskje mitt beste råd å jobbe med egne rutiner. Det kan være uvant med så mye frihet i begynnelsen, men å sette opp egne fremgangsplaner og rutiner er gull verdt. Da vil du få mest ut av studiet og lære på den mest effektive måten.

Ta også i bruk læringsplattformen for alt den er verdt, ikke nøl med å be om hjelp eller råd fra faglærere eller medstudenter, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top