27-åringen har spilt videospill så lenge hun kan huske. Som en dyktig enviroment artist har hun allerede sikret seg jobb.

Beatrice Losco er 27 år og har vært interessert i videospill så lenge hun kan huske. Hun er opprinnelig fra Italia, men flyttet til Norge for å studere interaktive medier-spill på campus Kristiansand.

Jeg gikk på en veldig kunstfokusert videregående skole i Italia, men ønsket også å drive med noe som beveger seg bort fra tradisjonell kunst og mot digitale medier. Når jeg kombinerte alt dette med mine egne interesser og lidenskaper, føltes videospill og spillutvikling som det naturlige valget.

Å studere på campus Kristiansand var fantastisk. Jeg elsket det sosiale og stemningen var god. Det gav oss et sted hvor vi kunne henge sammen, og det er noe jeg savner veldig, sier 27-åringen.

Etter studiet har hun sikret seg jobb som enviroment artist hos Nudge Nudge Games i Tyskland.

Studentarbeid laget av Beatrice. Foto: Skjermdump

Elsker å spille

Beatrice beskriver seg selv som en person som elsker historier i alle former- videospill, filmer og bøker, og hun elsker å forbedre seg og lære noe nytt hver dag.

Gjennom bachelorgraden i interaktive medier-spill har hun lært å designe brukervennlige grensesnitt og interaksjoner for digitale spill, lage 3D-assets og kode for spill og filmer, samt arbeide med karakterdesign og spillverdener.

Jeg har spilt videospill så lenge jeg kan huske, onkelen min var den som introduserte meg for det, men moren min var også stor fan, så jeg pleide alltid å spille mye videospill med dem. Jeg har ikke sluttet å spille, siden jeg liker det så godt.

Å vokse opp med å spille, spesielt på nett, betydde at jeg var en av få jenter som drev med dette. Det har blitt bedre, men det er fortsatt en bransje dominert av gutter. Miljøet på Noroff er veldig bra i forhold til dette, og mine medstudenter behandlet meg som en medstudent, og det var veldig godt. Jeg lærte også å sette enda mer pris på andre jenter i miljøet, og spiller i dag med flere av dem, smiler hun.

God forståelse av alle aspekter ved spillutvikling

Bachelorgraden i interaktive medier-spill er tilgjengelig på campus Kristiansand, via Nettstudier og Online PLUS i Oslo. Studiet starter 14. august, og det er fortsatt ledige plasser.

Studiet var svært innsiktsfullt og av stor betydning når det gjelder å forstå de forskjellige rollene innen spillutvikling og hvordan de samarbeider for å skape et spill. Den ga meg en solid forståelse av alle aspekter ved spillutvikling og utrustet meg med verktøyene og muligheten til å fordype meg i de rollene jeg følte meg mest tiltrukket av, som miljøartist og karakterartist.

Foreleserne på Noroff er fantastiske. Jeg tror når du underviser i noe med lidenskap, så smitter den lidenskapen og det var virkelig tilfellet.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top