- Jeg kjenner at jeg er på riktig vei og at det er mulig for meg å kunne jobbe med dette en dag.

Emilie (30) har en bachelor i musikk fra før, og har alltid ønsket å jobbe med å skape musikk. 30-åringen ønsket en god inntektskilde som kunne kombineres med musikken, valget falt på 3D design og spillteknologi via Noroff Nettstudier.

Jeg spilte PC-spill som liten og gjenoppdaget det i voksen alder. Jeg elsker animerte filmer, så jeg tenkte at jeg kunne bruke mine kreative sider på en litt mer håndfast måte med 3D. I tillegg elsker jeg bilde – og videoredigering, og har masse tålmodighet som kommer godt med i denne type arbeid, forteller nettstudenten.

Daglig kontakt med medstudenter

Emilie bor en time unna Oslo og for henne var det ikke aktuelt å flytte tilbake til en større by. Hun ønsket en jobb der hun kunne jobbe hjemmefra, så både med tanke på studiet og selve 3D-industrien, så var dette nettstudiet veldig gunstig for henne.

Jeg elsker animerte filmer, så jeg tenkte at jeg kunne bruke mine kreative sider på en litt mer håndfast måte med 3D. Emilie

Hvordan ser en typisk studiehverdag ut for deg?

Kona mi jobber både morgen – og kveldsvakter i butikk, så jeg liker å kunne planlegge litt etter hennes skjema. Jeg begynner å studere mellom klokken 10 og 14, da setter jeg på lofi hip hop stream på YouTube og setter i gang. Ofte lunsjer jeg sammen med kona når hun jobber sene vakter eller har fri.

Emilie forteller at nettstudier fungerer kjempebra, men at det også krever at man klarer å jobbe selvstendig.

Det krever en del, men vi får god veiledning fra lærere via det digitale klasserommet. Så fort jeg spør om noe i forumet på plattformen, så får jeg svar enten samme dag eller dagen etter, det spørs hvor sent jeg publiserer. Og da får jeg gode svar og instruksjoner som hjelper meg videre. Vi hjelper hverandre også mye innad i klassen.

Hun fortsetter:

Vi har en Discord for oss som startet samtidig, hvor vi har så og si daglig kontakt. Vi lagde også en gruppe på Snapchat nylig, slik at vi kan dele litt hverdagslige ting og ikke føler man sitter helt ensom hver for seg, det er fint.

Det er veldig motiverende!

Emilie opplever at det er en veldig god kobling mellom bransjen og studiet. Studentene hadde nylig en akademisk uke, hvor flere norske bedrifter presenterte seg og fortalte om hvordan de jobbet.

Jeg kjenner at jeg er på riktig vei og at det er mulig for meg å kunne jobbe med dette en dag. Bare det at jeg forstår hva de snakker om og har mer innsikt i hvordan prosessen fungerer, gjør at jeg kan se meg selv jobbe med et profesjonelt prosjekt i fremtiden. Det er veldig motiverende!

Nettstudenten forteller at det mest interessante hun har lært så langt er texturing.

Jeg elsker å se ting komme til liv. Jeg gleder meg også til å lære sculpting, for å kunne manipulere modeller mer direkte og fritt.

Emilie planlegger å søke seg inn på andre året av studiet, der håper hun å kunne få et enda bedre innblikk og innsikt i hvilken retning hun ønsker å gå i.

Vi får se hva tiden bringer. Et internship hos en bedrift hadde også vært veldig interessant, avslutter hun.

Studiet i 3D design og spillteknologi er tilgjengelig på campus i Oslo og Bergen. Det er også tilgjengelig via nettstudier, hvor neste oppstart er 14. mars.


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top