Jenny Cornelia studerer 3D design og spillteknologi på nett, og stortrives med den kreative utfoldelsen studiet gir henne.

Som 19-åring ble Jenny Cornelia Nyborg (29) kronisk syk med ME, og i flere år var hun så dårlig at hun kun orket å skrive en setning om dagen. Da hun ble bedre, kjøpte hun et tegnebrett, og begynte med digital tegning og fotografi. Kreativiteten blomstret, og for tre år siden snudde plutselig sykdommen. Etter åtte år med sykdom var det som å våkne til liv igjen.

– Jeg ble supermotivert og var så klar til å ta fatt på alt. Utdanning kom på bordet ganske raskt, men når karriere hadde virket så fjernt i mange år, var det vanskelig å vite hva jeg egentlig ville bli når begrensningene forsvant, forteller hun.

Ettersom hun hadde funnet så mye glede i kreativitet de siste årene, fant hun ut at hun ønsket et kreativt yrke. Det var da hun fant Noroff.

– Jeg ville gjøre grundig research og utforske mulighetene for utdanning, slik at jeg var sikker på at det føltes rett. 3D design og spillteknologi vekket oppmerksomheten min, så jeg gjorde noen søk, og alt jeg fant ut gjorde meg veldig begeistret! Før jeg søkte valgte jeg å teste ut 3D-programvare for å se om jeg likte det, og jeg ble helt oppslukt. Bare spør samboeren min, smiler hun.

– Noroff har utrolig gode løsninger

Det er flott å høre om hvordan deres arbeidshverdag ser ut, og hva vi kan forvente oss når vi kommer ut i arbeidslivetJenny Cornelia Nyborg

Jenny Cornelia var i utgangspunktet ikke helt sikker på om nettstudier var noe for henne. Hun er godt etablert med hus, samboer og hunder på bygda og ønsket ikke å flytte på seg for å studere. 

–Jeg var veldig usikker på om nettstudier var «godt nok», men det tok ikke lange tiden før jeg hadde undersøkt meg frem til at Noroff har utrolig gode løsninger for nettstudentene sine. Alle fordommene mine forsvant, og alt det positive ble bare forsterket etter at jeg hadde begynt på studiene, forteller hun.

Hun studerer på deltid, men forteller at hun bruker en god del tid på studiene – nettopp fordi hun synes det er så gøy.

–Studiet er veldig praktisk, og vi lærer hvordan vi kan bruke den nye kunnskapen vår inn mot feltet. Stoffet er så gøy, og det å se at man blir flinkere og flinkere er utrolig motiverende. Det er kanskje det som er så fint når man virkelig finner greia si, sier hun.

Lærer om hva bransjen trenger

Jenny Cornelia startet på studiene i oktober 2021, og føler allerede at hun har lært mye interessant og matnyttig.

– Aller viktigst har det nok vært å lære om hva bransjen trenger, og hvordan de ønsker at man skal jobbe med 3D. Her lærer vi rammeverket og bransjestandarden fra dag én, og det er nyttig både for oss og arbeidsgiver i fremtiden, sier hun. 

Klassen har hatt flere gjesteforelesninger med representanter fra ulike bedrifter, som gir et godt innblikk i hvordan de jobber og hvordan det er på deres arbeidsplass.

– Det er flott å høre om hvordan deres arbeidshverdag ser ut, og hva vi kan forvente oss når vi kommer ut i arbeidslivet. Det slår meg også hvor mye ulikt man kan gjøre med 3D når jeg hører folk snakke om jobbene sine, sier Jenny Cornelia.

Hun har fortsatt ikke funnet ut hva drømmejobben er, men hun håper å kunne kombinere storytelling med 3D for å kunne skrive historier og visualisere dem.

– Det viktigste for meg er å holde på med noe jeg trives med i hverdagen, og å være del av et godt arbeidsmiljø og et team hvor vi spiller hverandre gode, avslutter hun.


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top