Våre studenter produserer fantastiske animasjoner og spill gjennom studietiden. Se et utvalg av studentarbeidet her!

– Årets showreels var vanskelige å lage, ettersom vi måtte velge mellom et enormt utvalg av fantastisk studentarbeid, forteller programansvarlig ved Noroff, Paul Bettinson. Han underviser på Noroffs bachelorprogrammer i interaktive medier – animasjon og interaktive medier – spill.

Han fortsetter: 

– Vi ønsket ikke bare å inkludere det beste av det beste arbeidet, men også arbeid som viser den kreative identiteten bachelorprogrammene innehar ­– altså at studentene kan lage det de selv ønsker å lage. Det kan være alt fra håndtegnede 2D sidescrollende spill, til open world 3D-spill, til digital modellering, til animerte kortfilmer. Til syvende og sist skal det høye nivået på studentarbeidet stå i stil med bransjestandarden. Derfor fokuserer vi på utviklingen av showreels i hvert emne.

Mange bransjer har behov for kompetanse innen kreativ produksjonPaul Bettinson

Dr. Erik Geslin er enig med Bettinson.

– Dette er mitt første år på Noroff, og jeg er svært positivt overrasket over noen av prosjektene, hvis nivå nesten allerede er profesjonelt. Prosjektene følges tett opp i løpet av studieåret med mange tilbakemeldinger fra faglærerne for å sikre kvaliteten, sier han.

Dr. Erik Geslin

Rekordmange søkere til Kristiansand

I år er det rekordmange søkere til de to studieretningene ved campus Kristiansand. Både Bettinson og Geslin har noen klare formeninger om hva som er årsaken til dette.

– Faglærerne støtter studentene mye på deres vei inn i arbeidslivet. Samarbeid med bransjepartnere, bygging av nettverk og utvikling av portfolio er viktige fokusområder for oss. Jeg tror også at studentene ser den tydelige koblingen 2D- og 3D-visualisering, XR-simulasjon og animasjon har til arbeidslivet. Muligheten til å utvikle sin egen stil i et støttende miljø, for så å skape en fantastisk portfolio, animasjon eller et spill er nok inviterende for mange, sier han. 

Geslin er enig:

– Det er en økende interesse for både videospill og animasjonsfilmer. Jeg tror også at kvaliteten på Noroffs undervisning og trening forklarer den store interessen, sier han.

– Hva kan studentene jobbe med etter endt utdanning?

– Animasjon, spill og bruken av spillmotorer er viktige verktøy for de største industriene i vår økonomi – ikke bare i underholdningsbransjen, men også blant annet i arkitektur- og designbransjen og helsesektoren. Mange bransjer har behov for kompetanse innen kreativ produksjon, og våre bachelorprogrammer møter disse behovene, sier Bettinson.

Se showreel 2021 fra Interaktive medier - spill:

 

Se showreel 2021 fra Interaktive medier - animasjon:

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top