Matthew Rushing bega seg ut på en reise fra USA til Norge for å følge lidenskapen sin for spilldesign ved Noroff. I dette intervjuet deler han sine motivasjoner, erfaringer og drømmer, og gir et innblikk i livet til en internasjonal student.

Matthew Rushing (43) valgte å studere Interaktiv Medier - Spill ved Noroff av både akademiske og personlige grunner. Pensumet, som undervises på engelsk, passet perfekt til hans interesser innen spilldesign og media. I tillegg ønsket han å flytte til Norge, et land han allerede beundret. Dette gjorde Noroff til det perfekte valget for ham.

- Kursplanen samsvarte med mine interesser, undervisning på engelsk, i tillegg til muligheten til å være i Norge, hvor jeg ønsket å flytte, var avgjørende bidragsfaktorer, forklarer han.

Muligheten til å være i Norge, hvor jeg ønsket å flytte, var en avgjørende bidragsfaktor.Matthew Rushing

Kvaliteten på tidligere studenters arbeid og skolens akkreditering forsikret ham om at en grad fra Noroff ville bli godt ansett i bransjen. Denne tilliten til skolens gode rykte og utdanningens kvalitet var også en viktig faktor i hans valg.

Flyttet til Norge

Matthews beslutning om å flytte til Norge var nøye gjennomtenkt og drevet av hans søken etter et sted hvor han kunne føle seg mer hjemme.

- Etter å ha besøkt flere land de siste ti årene, inkludert Norge i 2019, ble det klart for meg at Norge var et godt valg og at jeg ville trives her.

Hans erfaringer det siste året har bekreftet dette valget, da han føler seg tilfreds med sitt nye miljø. Blandingen av Norges fantastiske landskap, kulturelle rikdom og livskvalitet resonerte dypt med ham og forsterket hans beslutning om å gjøre landet til sitt nye hjem.

Etter år med sparing og planlegging grep han muligheten til å følge drømmen sin, og understreket viktigheten av timing og økonomiske muligheter for at det gikk etter planen.

I løpet av det året jeg har vært her, har jeg møtt og fått mange nye venner.Matthew Rushing

Selv om flyttingen til Norge innebar utfordringer, spesielt med å forlate familien, fant Matthew sterk støtte både hjemme og i sitt nye miljø.

- I løpet av det året jeg har vært her, har jeg møtt og fått mange nye venner. Alle har vært veldig imøtekommende og nysgjerrige på mitt valg om å flytte hit, sier han.

Støtten fra medstudenter og lærere har vært avgjørende for hans tilpasning til livet i Norge. Denne åpne atmosfæren har gjort overgangen enklere og fått ham til å føle seg som en del av et større fellesskap som verdsetter mangfold og gjensidig støtte.

Fascinasjon for spillteori

En livslang interesse for spill motiverte Matthew til å starte sine studier innen Interaktiv Medier - Spill.

- Jeg har hatt lyst til å studere spilldesign i mange år, men det var rett og slett ikke mulig på grunn av mangelen på kurs og utdanningstilbud i USA, sier han.

Matthew roser fakultetet ved Noroff for deres ekspertise og lidenskap for undervisning.

- Lærerne har vært fantastiske. Deres kompetanse innen de fagene de underviser i, er tydelig, sier han.

Hans tidligere yrkeserfaring og alder har gjort ham til en mentor blant yngre studenter, noe som har beriket læringsopplevelsen med ulike perspektiver og bakgrunner. Denne dynamikken har ikke bare forbedret hans egen læring, men har også gitt ham muligheten til å bidra meningsfullt til det akademiske miljøet.

Blant fagene han har studert, står spillteori ut som spesielt interessant.

- Det mest interessante faget jeg har studert innen Interaktiv Medier så langt, har vært spillteori, deler Rushing.

Han er fascinert av prinsippene som styrer spilldesign og de gjennomtenkte beslutningene bak å skape engasjerende opplevelser for ulike formål, enten det er for underholdning, utdanning eller sosial fremgang. Denne utforskningen av mekanikkene og filosofiene bak spilldesign har forsterket hans forståelse av feltet og utvidet hans innsikt i hvilken påvirkning spill kan ha på samfunnet.

📷: Studentarbeid av Matthew Rushing. Foto: skjermbilder tatt av Matthew Rushing.

 

Fremtidige ambisjoner

Selv om Matthew ennå ikke har jobbet i bransjen, mener han at studieprogrammet ved Noroff er relevant basert på tilbakemeldinger fra tidligere studenter og bransjeeksperter.

- Det er mange ferdigheter og verktøy som brukes i bransjen, så det ville være veldig vanskelig å dekke alt. Men de aspektene som dekkes, ser ut til å være et godt utvalg av det mest relevante, sier han.

Denne innsikten fra de som allerede er dypt involvert i bransjen, gir ham tillit til at utdannelsen forbereder ham godt for fremtidige muligheter.

De aspektene som dekkes, ser ut til å være et godt utvalg av det mest relevante.Matthew Rushing

Fremover håper Matthew å bygge et liv i Norge etter endt utdanning.

- Jeg håper å bli permanent i Norge, finne en jobb som lar meg bli her, og gjøre noe som interesserer meg, sier han.

I tillegg har han som mål å lære seg norsk, noe som vil styrke hans integrasjon i den lokale kulturen, til tross for at det er praktisk å bruke engelsk. Dette engasjementet for å dykke helt inn i den norske livsstilen reflekterer hans langsiktige forpliktelse til sitt nye hjem.

Interaktiv Medier - Spill

Spillbransjen vokser i et raskt tempo, og teknologien har spredt seg til en rekke nye bransjer. Studiet fokuserer på hvordan du utvikler et konsept fra første design til ferdig produkt.

Du vil lære å kombinere kreative prosesser med teknologi, og blir i stand til å designe brukervennlige grensesnitt og interaksjoner. I tillegg får du kompetanse til å lage 3D-ressurser og koder for både spill og film. Du vil også kunne jobbe med karakterdesign og spillmiljøer.

Interaktive medier - spill tilbys på Campus Kristiansand og nettstudier.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top