- Vi ser et behov for å samarbeide enda tettere fremover, om vi sammen skal sikre at studentene våre får den beste kompetansen og kan gå rett i jobb.

I flere år har Noroff og et av Norges største og ledende IT-selskap, Atea, hatt et tett samarbeid. De har blant annet bidratt med å oppdatere eksisterende utdanninger og sikret relevans i markedet ved utvikling av nye studieretninger.

Sikre studienes relevans

Atea har nå etablert seg som bransjepartnere for fagskolestudiene Nettverk og IT- sikkerhet, Nettverk og Systemadministrasjon, Backend-utvikling, Cloud Foundation og Data Analyst. De er nøkkelpartnere og en del av fagrådet, med ansvar for å sikre studienes relevans i forhold til arbeidsmarkedet.

Teknologiutviklingen går stadig raskere, og behovet for flere digitale hoder øker. Iselin Skudal

– Tiden var inne for å formalisere dette partnerskapet i mer strukturerte rammer. Vi ser et behov for å samarbeide enda tettere fremover, om vi sammen skal sikre at studentene våre får den beste kompetansen og kan gå rett i jobb, sier Head of Campus Operations ved Noroff, Iselin Skudal.

– Samarbeidet med Atea har de siste årene bare vokst og blomstret, og vi er sikre på at det vil fortsette å utvikle seg, legger hun til.

Atea tar samfunnsansvar innenfor IT

Ole Kristian Amdam er konsulentdirektør for Atea Region Vest, og hans hovedoppgave er å sikre at selskapet til enhver tid har den kompetansen som kundene etterspør, slik at de kan bistå med kundenes digitaliseringsbehov. Han forteller at målet til Atea er å bygge Norge med IT.

– En viktig del av avtalen er at Atea bistår Noroff i utarbeidelsen av fagplaner og kompetansestrategi innenfor utvalgte områder, ettersom de har bransjeerfaring som Noroff trenger.

Vi ønsker å bidra til at Noroff utdanner så mange som mulig, og så godt som muligOle Kristian Amdam

– Det er viktig for oss å ta samfunnsansvar innen IT, spesielt innen IT-sikkerhet hvor det er stor mangel på kompetanse og arbeidskraft. Derfor ønsker vi å bidra til at Noroff utdanner så mange som mulig, og så godt som mulig, slik at studentene kan ansettes i bransjen hos Atea eller våre kunder, sier han.

Ole Kristian forteller at de også bistår Noroff med gjesteforelesninger og deltar på karrieredager på alle campuser. Målet er at dette samarbeidet skal gi studentene mer relevant kompetanse når de fullfører studiene.

Økende etterspørsel

Atea merker en økende etterspørsel etter hjelp med nettverk og sikkerhet. Det digitale landskapet blir stadig mer komplekst, og kriminelle aktiviteter på nettet øker kraftig.

Innen systemutvikling har bransjen i mange år opplevd stor etterspørsel. Nå ser man også en økende etterspørsel etter kodekompetanse innen de klassiske og tekniske delene av IT-området, som infrastruktur (IAC), sikkerhet og systemintegrasjon. Behovet for ressurser innen backend- og fullstack-utvikling vil fortsette å øke fremover.

– Jeg håper at flere velger å studere IT hos Noroff når de vet at en bransjeledende aktør som Atea bistår Noroff i planlegging og gjennomføring av studiene, sier Ole Kristian.

 


Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (2-årig)

Bli en ettertraktet dataanalytiker med avanserte ferdigheter innen blant annet databaser, skytjenester og big data. Du vil få kompetanse til å veilede organisasjoner til å ta informerte beslutninger ved å bruke relevant og oppdatert informasjon.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Cloud Foundations: Årsstudium i Grunnleggende om sky-baserte tjenester

Cloud Foundations

Praktisk utdanning hvor du lærer om fysisk infrastruktur, serverdrift og skyteknologier med Microsoft Azure som plattform. Etterspørselen etter denne kompetansen er høy, og du blir godt kvalifisert til å jobbe med skyteknologier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top