Noroff Fagskole har nylig ansatt faglærer i det nye, spennende studiet i Cloud Foundations. Med syv års erfaring fra Microsoft tar Kristoffer Thomsen med seg en solid kunnskapsbase inn i sin nye rolle.

Kristoffer Thomsen har nylig startet som faglærer i Cloud Foundations ved Noroff Fagskole, og hans overgang fra Microsoft til utdanningssektoren har dype røtter i hans lidenskap for utdanning og teknologi. I sitt nye oppdrag som faglærer ser Thomsen ut til å kombinere sin teknologiske ekspertise med en engasjert tilnærming til å veilede og forme fremtidige fagfolk innen skyteknologi.

Skyteknologi er kommet for å bli.Kristoffer Thomsen

- Utdanning er der hvor mitt hjerte ligger, og er det jeg brenner for. Jeg fikk muligheten til å jobbe håndfast, praktisk og konkret med min interesse for området i krysningen mellom teknologi, menneske og utvikling, forteller han.

Han mener at ved å være med på å utdanne mennesker i bruken av skyteknologi, tar han også et betydelig skritt videre i sin egen læringsreise.

- Å undervise, er meg kjent, den beste måten å lære på.

Relevant og attraktivt i arbeidslivet

Thomsen ser på Cloud Foundations som et spennende og relevant studium, og peker på den økende betydningen av skyteknologi i arbeidslivet.

- Skyteknologi er kommet for å bli. Vi vet 98% av organisasjoner bruker skytjenester i en eller annen form og at arbeidslivet søker etter kompetanse på området.

Han argumenterer videre for at en grundig forståelse av skyteknologi vil gi studentene en betydelig konkurransefordel på arbeidsmarkedet.

Grunnleggende forståelse for skyteknologi og hvordan det kan, bør og ikke bør brukes, vil gi studenter stor attraktivitet i arbeidslivet.Kristoffer Thomsen

- Grunnleggende forståelse for skyteknologi og hvordan det kan, bør og ikke bør brukes, vil gi studenter stor attraktivitet i arbeidslivet, forteller han.

Når det gjelder fremtidige trender innen skyteknologi, deler Thomsen sin innsikt om områdene der skyen vil spille en stadig større rolle. Han nevner innovasjon, skalerbarhet, infrastruktur som kode, kunstig intelligens og maskinlæring som nøkkelområder.

- Skyteknologi er mest attraktivt der det skaper nyvinning eller der det gir noe man ikke kan eller klarer å få til på egenhånd.

Kompetansebehov i samfunnet

Thomsen avslutter med å diskutere det økende behovet for kompetanse innen skyteknologi i samfunnet, som strekker seg over både privat og offentlig sektor. Han påpeker spesielt at konsulentfirmaer raskt har innsett viktigheten av skykompetanse og er ivrige etter å ansette nyutdannede.

Han understreker viktigheten av å kombinere teknisk dyktighet med innovativ problemløsning og kontinuerlig læring for å trives i skybransjen.

- Kontinuerlig læring og tilpasning er nøkkel til å mestre deler av dette feltet.

Han oppfordrer studenter til å se Cloud Foundations som starten på en vellykket karriere og nevner forskjellige yrker som IT-konsulent, skykonsulent, skyarkitekt, nettverkskonsulent og selvstendig næringsdrivende som mulige karriereveier med lovende gjennomsnittslønninger.

Kristoffer Thomsen bringer med seg en unik kombinasjon av industriell erfaring og pedagogisk engasjement til Noroff, og med utdanningen i Cloud Foundations ser han frem til å forme fremtidens skyeksperter.


Relevante studietilbud

Cloud Foundations: Årsstudium i Grunnleggende om sky-baserte tjenester

Cloud Foundations

Praktisk utdanning hvor du lærer om fysisk infrastruktur, serverdrift og skyteknologier med Microsoft Azure som plattform. Etterspørselen etter denne kompetansen er høy, og du blir godt kvalifisert til å jobbe med skyteknologier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Secure Application Development, Noroff

Secure Application Development and Deployment

Praktisk utdanning der du lærer om sikker livssyklusstyring av applikasjoner. Studiet gir deg ferdigheter til å integrere sikkerhet og personvern fra tidlige stadier av applikasjonsutviklingen.

  Nettstudier
  6 måneder
  30 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (2-årig)

Bli en ettertraktet dataanalytiker med avanserte ferdigheter innen blant annet databaser, skytjenester og big data. Du vil få kompetanse til å veilede organisasjoner til å ta informerte beslutninger ved å bruke relevant og oppdatert informasjon.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top