Som Norges nest største by har Bergen mye å tilby med sitt rike kulturliv og historiske preg. Byen er kjent for sjarmerende trehus og koselige smau.

Bergen har den perfekte størrelsen til å tilby alt man trenger. Med et mangfold av unge mennesker, familier, eldre og en rekke nasjonaliteter, føles det som om Bergen omfavner alle. Vestlandsbyen er blant Norges topp tre studentbyer i følge en undersøkelse gjort av Studentum.

Kort vei fra by til fjell

Byen er omkranset av byfjellene, og det er gode muligheter for fine naturopplevelser. En av de mest kjente attraksjonene i Bergen er Fløibanen, som tar deg til toppen av Fløyen. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over byen og øyene rundt. Et annet fjell som er verdt et en tur, er Ulriken, det høyeste av "de syv fjell". Du kan enten gå på en av de mange stiene opp til toppen eller ta Ulriksbanen for en mer avslappet opplevelse. Om du har lyst på en litt lengre tur, kan du ta den populære turen over Vidden fra Fløyen til Ulriken.

Mat og uteliv

Matkulturen i Bergen er rik og variert, og byen tilbyr et bredt spekter av kulinariske opplevelser. Beliggenheten ved kysten gir tilgang til fersk sjømat av høy kvalitet, noe som gjenspeiles i mange av restaurantene. I tillegg til lokal matkultur, tilbys også et mangfold av internasjonale matopplevelser. Du finnet et bredt utvalg av restauranter som serverer mat fra hele verden. Byen har flere sjarmerende kafeer, deriblant Det Lille Kaffekompaniet og Kaffemisjonen, som begge er vel verdt et besøk. Du finner også et pulserende uteliv som appellerer til studenter, med et stort utvalg av barer, puber og klubber.

Kulturliv

I Bergen kan du utforske en rekke kulturelle aktiviteter som passer enhver interesse. Byen med sine trange gater og koselige smau er et perfekt utgangspunkt for byvandring. Du kan besøke Bryggen, for å oppleve den historiske atmosfæren og utforske lokale kunstgallerier og håndverksbutikker. Eller ta turen til Skostredet, en sjarmerende gate hvor resturantene ligger på rekke og rad.

Det er også et et rikt et utvalg av museer, deriblant KODE, et av de største museene for kunst design og musikk i Norden. Akvariet i Bergen er også en populær attraksjon hvor du kan møte pingviner, slanger og krokodiller på nært hold. Bergen er ikke minst en levende festivalby med populære festivaler som Bergenfest, Feelings og Festspillene.

Arbeidsmuligheter

Som Norges nest største by, tilbyr Bergen et bredt spekter av arbeidsmuligheter innen ulike sektorer og bransjer. Det er en voksende teknologisektor i byen, med flere oppstartsselskaper og etablerte teknologibedrifter. I tillegg til teknologi er Bergen også et kreativt knutepunkt med et aktivt miljø for blant annet design, markedsføring og filmproduksjon. Det er også gode muligheter for spennende internships i løpet av studietiden.

Transport

Der enkelt å komme seg rundt til fots eller med sykkel. Byen har også kollektiv transport, med både busser og bybaner som går til de fleste delene av byen.


Studietilbud ved Noroff Bergen

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top