Kristiansand har gjennom årene beholdt sin posisjon som en av Norges beste studentbyer, og det er ikke uten grunn. Byen på Sørlandet har mye å tilby studenter, fra vakre naturområder til et pulserende kulturliv og gode arbeidsmuligheter.

Kultur

Kulturopplevelser er det rikelig av i Kristiansand. Byen er vert for en rekke arrangementer og festivaler, deriblant Palmesus – en av Norges største strandfestivaler. Andre festivaler som også arrangeres i byen er Måkeskrik og Sommerbris. Dyreparken, KRS Live, teaterforestillinger på Kilden, og kinoforestillinger gir et bredt utvalg av kulturelle opplevelser. Studentene kan også dra nytte av rabatter på ulike kulturarrangementer, og byen er hjem til organisasjoner som studenthuset BARE og SiA, som sørger for å engasjere studentene i kulturelle aktiviteter.

Mat og uteliv

I byen finner du mange koselige kafeer og spisesteder som gir smaken av byens varierte kjøkken. Markensgate er midtpunktet for byens uteliv, der studenter kan nyte hyggelige kafeer og spennende restauranter som for eksempel Mother India, Bellas Burrito, og Potetbakeren. I nærheten av Markens Gate finner du også det meste av utesteder som tilbyr alt fra dansegulv til biljard.

Arbeidsmuligheter og internships

Kristiansand er strategisk plassert nær næringslivet, noe som gir studentene gode muligheter for deltidsjobber, internships og innovasjonsprosjekter. Byens fokus på teknologi og innovasjon gjør det til et attraktivt sted for studenter som ønsker å kombinere studiene med praktisk erfaring i arbeidslivet.

Naturopplevelser

Kristiansand er omgitt av en fortryllende natur som gir studenter muligheten til å utforske og nyte varierte landskap. Baneheia, med sine vakre turstier og skogkledde områder, gir et pusterom fra studiehverdagen. Bystranda, med sin upåklagelige beliggenhet midt i Kvadraturen sentrum, er et populært sted for avslapning og soling. Bertesbukta og Odderøya gir ytterligere muligheter for å nyte sjøutsikten og friluftsaktiviteter.

Kollektivtransport

Kristiansand tilbyr et effektivt kollektivtransportsystem, med tog- og bussforbindelser som gjør det enkelt for studenter å komme seg rundt. Alle studenter som melder flytting til byen får gratis busskort det første året, og ellers nyter studenter godt av rimelige transportalternativer gjennom studentrabatter. Dette gjør det ikke bare praktisk å reise, men også økonomisk gunstig.

I Kristiansand finner du ikke bare et sted for å dyrke faglig kunnskap, men også et hjem der personlig utvikling og minneverdige opplevelser blomstrer. Med sitt balanserte tilbud av natur, kultur og arbeidsmuligheter, er det ingen tvil om at Kristiansand fortjener sin posisjon som en topp studentby i Norge.

Noroff tilbyr flere studier på både fagskolen og høyskolen på Kristiansand Campus.


Studietilbud ved Noroff Kristiansand

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top