Nytt studieprogram i Secure Application Development and Deployment gir studentene nødvendige ferdigheter for å møte utfordringene innen cyberkriminalitet og digital sikkerhet.

Fra mars 2024 tilbyr Noroff Fagskole studieprogrammet Secure Application Development and Deployment. Utdanningen gir en praktisk tilnærming til sikker livssyklusstyring av applikasjoner - en ekspertise som blir mer og mer aktuell.

Eksperter innenfor feltet vil spille en avgjørende rolle i å redusere risiko for cyberangrep.Prosper K. Yeng

Ved å gi programvareutviklere og andre nøkkelinteressenter økt kompetanse innen personvern og sikkerhet, legges det et grunnlag for en kulturell endring i applikasjoner. Dette vil integrere sikkerhet og personvern som fundamentale elementer i digitale systemer.

Samfunnet trenger ekspertisen

I et samfunn der økende bruk av digital teknologi er et faktum, øker også kravene til sikkerhet rundt teknologien. Det er ikke lenger nok å sette opp sikkerhetstiltak etter en programvare eller en applikasjon en lansert, det er viktig å inkorporere disse tiltakene allerede i utviklingsprosessen.

- Det er flere grunner til at denne kompetansen er ettertraktet i dag, forteller Prosper K. Yeng, linjeleder på det nye studiet.

- I dagens digitale landskap utgjør cybersikkerhetstrusler en betydelig risiko for bedrifter og enkeltpersoner. I nesten to tiår har Verizons rapport om datainnbrudd vist en betydelig årlig økning i antallet globale datainnbrudd. Samtidig fortsetter den digitale transformasjonen å være ryggraden i de fleste virksomheter i den globale økonomien.

Det nye studiet i Secure Application Development and Deployment skal bidra til økt sikkerhet.

- Eksperter innenfor feltet vil spille en avgjørende rolle i å redusere denne risikoen ved å sørge for at programvaren utformes, kodes og distribueres med tanke på sikkerhet, sier han.

Han fortsetter:

Etterspørselen etter dyktige fagfolk vil øke, og studentene kan se frem til engasjerende og utfordrende roller som innebærer kontinuerlig læring.Prosper K. Yeng

- Ved å utdanne dyktige fagfolk setter vi organisasjoner i stand til å bygge og vedlikeholde sikre applikasjoner, noe som reduserer sannsynligheten for vellykkede cyberangrep.

Resultatet er en pålitelig programvare med solid sikkerhetsinfrastruktur, redusert risiko for trusler og økt tillit fra brukerne.

En rekke spennende karrieremuligheter

For studenter på studiet Secure Application Development and Deployment, vil behovet for ekspertisen åpne mange dører i arbeidslivet. De fleste bransjer og sektorer har et ønske og mål om å utvikle sikre produkter.

Noen eksempler på relevante stillinger som kan bli studenters fremtidige karrierer er:

  • Ingeniør for applikasjonssikkerhet
  • Utvikler for sikre applikasjoner
  • Sikkerhetskonsulent
  • Sikkerhetsanalytiker
  • Ingeniør for sikker DevOps
  • Sikkerhetsforsker

- Etterspørselen etter dyktige fagfolk vil øke, og studentene kan se frem til engasjerende og utfordrende roller som innebærer kontinuerlig læring, sier Prosper K. Yeng.

Du kan søke på studiet i dag og starte din utdanning i Secure Application Development and Deployment allerede i mars. Studiet har oppstart fire ganger i året, og er et nettbasert studium.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top