Noroff Høyskole tilbyr to spennende bachelorgrader innen interaktive medier; spill og animasjon.

Begge retningene gir deg kvalitetssikrede ferdigheter og kunnskap som er avgjørende for å lykkes i bransjen, men hvilken studieretning er riktig for deg? La oss utforske begge studiene nærmere.

Interaktive medier – spill

Studieretningen interaktive medier – spill legger vekt på å gi deg en grundig forståelse av spilldesign og utvikling. Du starter utdanningen med å tilegne deg solid, teoretisk kunnskap som du senere får brukt i praksis ved å skape spillmiljøer og karakterdesign.

Bachelorgraden vil gi deg det du trenger for å gå rett ut i jobb i mange spennende stillinger. Noen av disse stillingene kan være:

 • Game Developer
 • Game Producer
 • Environment Artist
 • Level Editor
 • Level Designer
 • UI Artist
 • Interactive Media Designer

Interaktive medier - animasjon

Utdanningen innenfor animasjon spesialiserer seg i å designe og animere 3D-karakterer. Som student vil du få mye kunnskap om visuell kultur og narrativ teori, før du går inn i en mer praktisk del av studiet. Du vil få erfaring med animasjonsverktøy og ferdigheter innen utvikling som vil være svært verdifullt for din fremtidige karriere innen animasjon.

Dersom du velger å studere interaktive medier – animasjon kan du se frem til spennende jobbmuligheter. Dette kan for eksempel være:

 • Concept Artist
 • Character / Environment Artist
 • Animator
 • Interactive Media Designer
 • Forensic Animator
 • Animation Director

Begge studieretningene har som mål å gjøre deg som student godt rustet med sterke ferdigheter og en imponerende portefølje, slik at du kan gå rett inn i bransjen. Bacheloren i animasjon gir en dyp forståelse av karakteranimasjon og visuell fortelling, mens graden i spill gir varierte ferdigheter innen spilldesign og teknologisk utvikling.

Hvilken retning er riktig for deg?

Før du velger utdanning er det viktig å tenke nøye gjennom interesser, lidenskap og karrieremål. Still deg gjerne disse spørsmålene hvis du står mellom valget spill eller animasjon;

 1. Hva engasjerer meg?
 2. Hva interesserer meg?
 3. Hva er jeg god på?
 4. Hva er mine karrieremål?
 5. Hva synes jeg er gøy å jobbe med?

Hvis du drømmer om å formidle historier gjennom animasjon og gi liv til 3D-karakterer, er animasjon veien å gå. For deg som ønsker å utforske skapelsen av interaktive verdener og kreative kodingsmuligheter, kan spill være det perfekte valget.

Uansett hvilken retning du velger, åpner begge programmene døren til en spennende fremtid i den digitale verdenen. Ta det første steget mot din drømmekarriere innen interaktive medier og velg den retningen som resonnerer mest med dine ambisjoner.

Dersom du vil lese mer om studenter som har fått spennende karrierer etter endt utdanning kan du lese om Konrad som fikk jobb som animatør etter å ha gått interaktive medier – animasjon. Eller så kan du ta en titt på John som jobber som spillutvikler etter å ha tatt en bachelorgrad i interaktive medier – spill.

Interaktive medier, både spill og animasjon, tilbys som både nettstudium og utdanning på campus Kristiansand. I tillegg har du mulighet til å melde deg opp på Online PLUSS Oslo der du får tilgang til campus Oslo mens du tar studiet over nett. Neste oppstartsdato for begge studiene er 12. august 2024.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top