Noroff kjøper seg inn i utdanningsinstitusjonen Nackademin i Stockholm.

Noroff Holding AS har kjøpt 51 prosent av aksjene i Nackademin AB i Stockholm, en av Sveriges ledende aktører innen høyere utdanning og bedriftsrettede utdanninger.

Vi er dypt imponerte over hva Nackademin har oppnådd og hvordan de bidrar til at sine svenske studenter får relevante ferdigheter innen den digitale transformasjonen. Vi deler denne visjonen for studentene våre, og ved å samle ressursene kan våre lærere og akademikerne hjelpe flere mennesker i Norge og Sverige til å oppnå spennende karrierer, sier Lars Erik Torjussen, administrerende direktør i Noroff.

For Nackademin er samarbeidet med Noroff et naturlig neste steg. Vi har samme visjon når det kommer til utdanning og livslang læring, og ved å kombinere Nackademins organisatoriske styrke med Noroffs enestående erfaring innen nettstudier ønsker vi å sikre fortsatt vekst i det svenske marked, sier styreleder i Nackademin, Vibeke Pålhaugen.

Hun fortsetter:

Som gruppe vil vi styrke vår evne til innovasjon og være i stand til å distribuere vår felles portefølje til et mye større publikum under eksisterende merkevarer.


T.v: Styreleder Vibeke Pålhaugen, administrerende direktør Astrid Westfeldt Corneman og eier av Nackademin AB, Mats Lindstrøm. Foto: Nackademin

Stor etterspørsel etter kompetanse i Norden

Nackademin og Noroff deler lidenskapen for å hjelpe virksomheter i alle bransjer og sektorer med deres digitale transformasjonsreise. 

Noroff har 4500 aktive studenter og tilbyr studier innen IT og digitale medier på fagskole- og høyskolenivå, i tillegg til kortkurs gjennom Noroff Accelerate. Nackademin består av over 2500 studenter. 

Nackademin og Noroff, med sine respektive merkevarer, vil tilby et bredt spekter av utdanninger og kurs til enkeltpersoner og bedrifter. Dette oppnås ved å kombinere erfaring fra våre lærere og akademiske staber med de høyeste akademiske standarder og bransjeerfaring.

Nackademin tilbyr utdanninger innen områder som kommunikasjon, design, IT, elektronikk og energi og pedagogikk, samt omsorg og helse. Alle kursene gjennomføres i nært samarbeid med bedrifter fra respektive bransjer. 

Dette er en perfekt match for Nackademin i vår bestrebelse på å øke tilgjengeligheten og tilby faglig kompetanse til større deler av det svenske markedet. Dette vil styrke vår posisjon spesielt innen IT og nettbasert utdanning. Mitt lederteam og jeg ser frem til alle mulighetene for dette samarbeidet gir, sier Astrid Westfeldt Corneman, administrerende direktør i Nackademin.

     
Top