Forrige uke inviterte Emergence til et nytt konsept kalt Lectures ved Epicenter i Oslo. Formålet er å samle nettverket, ta seg en kaffekopp og høre om spennende prosjekter.

Lars Lægreid ønsket både nåværende studenter, alumni, prosjektkunder, forelesere, samarbeidspartnere og framtidige studenter velkommen til det første i rekket av mange banebrytende og viktige presentasjoner, som er kjernen og tankesettet til Emergence.

En blanding av mennesker fra ulike nettverk benyttet anledningen og fikk en god opplevelse på Epicenter, som til daglig huser mange ulike bedrifter gjennom sitt medlemskap i det digitale innovasjonshuset. Lægreid har sikret medlemskap for alle sine studenter her og bruker fasilitetene til Epicenter flittig i sin undervisning. «Det er helt avgjørende for studentene å ha nærhet til næringslivet og opptre i et profesjonelt miljø. Felleskapet på Epicenter tilbyr akkurat det hvor bedrifter møtes for å innovere, skape og vokse».

«"

Natural State

Dagens gjesteforeleser var Einar Kleppe Holthe, administrerende direktør og grunnlegger av Natural State. Natural State er et Oslobasert konsulentstudio med spesialisering innenfor utviklingsstrategi og verdiskaping. Einar delte sine mange års erfaringer med fremtidig markedsverdi, basert på en praktisk tilnærming til stedsøkonomi, og de økonomiske konsekvensene av bevissthet om bærekraft i markedet.

Reisen hans startet for alvor da han gjenåpnet det som opprinnelig var en kaffebar fra 1963, Kaffefuglen. Under navnet Fuglen kunne han i 2012 servere kvalitetskaffe i et miljø preget av gode verdier og mennesker. I dag er Fuglen tre ulike bedrifter samlet på en lokasjon med en husleie; på dagtid kaffebar, kveldstid cocktailbar og hele dagen en møbelbutikk med norske designmøbler.

Les også: Jeg ville utvikle meg som prosjektleder

Etisk handel

Han understreker viktigheten av å være bevisst markedskanalene og produksjonsleddene i alle prosesser - uavhengig bransje. På den ene siden av verdikjeden serverer man nydelig kaffe, på den andre siden er historien til bøndene. Relasjoner skal bygges på åpenhet, transparens og gjensidig kjærlighet til det man driver med.

Felles språk = felles forståelse

Einar deler videre sine gode erfaringer med å snakke et felles språk. «Alle bør lære seg Excel for å forme ideer til forretningsforslag. Jeg bruker tall i Excel som mitt språk, og det forstår de riktige menneskene.» Han sier at det er mange aspekter ved å forstå verdier. «Jeg har mange selskap i Japan. Jeg kan ikke språket, men jeg kan Excel, og det forstår alle». Det var slik han gikk fra en kaffebar på fortauet i Tokyo til å få opp 5 populære bedrifter i samme rekke som Fuglen i Oslo.

Fra 2022 er Emergence School of Leadership en del av Noroff. På Emergence School of Leadership kan du ta utdanning innen prosjektdesign, ledelse, innovasjon og entreprenørskap sentralt i Oslo. 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Mer om utdanningen

Prosjektledelse, utdanning, Noroff, Emergence

Moderne prosjektledelse

Bli en moderne prosjektleder på denne ettårige utdanningen fra Emergence School of Leadership. Du utvikler deg selv som leder og åpner nye dører og muligheter for din fremtidige karrierevei.

   Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top