Hos Noroff kan du velge om du ønsker å studere på campus eller på nett. Men hva passer egentlig best for deg?

Når du velger å bli student betyr det ikke nødvendigvis at du skal bruke all tiden din på en stol, bak en pult eller i et klasserom. På Noroff tilbys både nett- og campusstudier. Begge deler kan, som du snart skal få lese, gi en annerledes og fleksibel studiehverdag.

Hvordan er studiene strukturert?

Både campus- og nettstudenter følger samme studieplan. Det betyr at man jobber med de samme fagene, har samme pensum, og man vil sitte igjen med identiske vitnemål etter studiene er fullført. Leveransen vil imidlertid være noe forskjellig.

Campusstudenter følger et fysisk undervisningsopplegg, og har dermed faste tidspunkter for forelesning og for selvstudier. Man blir del av et læringsmiljø på campus, og har tilgang til både utstyr og fasiliteter som finnes på campus.

Som nettstudent er man i større grad selvstendig, og har frihet til å legge opp egen studiehverdag. Ved fagskolen er det ingen faste tidspunkter for undervisning, og dermed kan du studere når det passer deg. Ved høyskolen er det faste tidspunkter for undervisning og veiledning, men undervisningen tas opp, slik at du se forelesningene om igjen når du måtte ønske det. Nettstudier krever dermed i større grad selvdisiplin og evne til å strukturere egen hverdag.

Som nettstudent ved fagskolen kan man også velge å studere på deltid. Dette vil naturligvis føre til at man følger en annen progresjon enn heltidsstudentene, og man har lengre frister på oppgaver enn dersom man studerer på heltid. Mange av våre studenter som er i full jobb eller har andre forpliktelser i hverdagen velger deltidsstudier.

Tett oppfølging

Noroffs faglærere er engasjerte, og brenner for faget sitt. Svært mange av dem har bransjeerfaring, og vet akkurat hva bransjen jobber med, og hvilken kompetanse og ferdigheter bedrifter i dag ser etter.

Som campusstudent er det fysisk oppmøte flere ganger i uka. Som del av et fysisk klassemiljø vil du få god kontakt med dine faglærere, og de følger deg tett gjennom hele ditt utdanningsløp.

Studerer du på nett vil du ikke vil ha fysisk kontakt med faglærerne dine, men de er likevel svært tilgjengelige for deg i ditt utdanningsløp. Som nettstudent får du tett oppfølging av dine faglærere fra start til slutt, og de vil alltid hjelpe deg når du har spørsmål. Faglærerne gir konstruktive tilbakemeldinger på alle oppgaver du leverer inn, slik at du vet hva du kan forbedre til neste modul.

Både på campus og på nett vil du oppleve å få tett oppfølging av dine faglærere.
Foto: Jeanette L. Bækkevold

Det sosiale studentlivet

Som campusstudent blir du del av et voksende og engasjert teknologimiljø. Du vil møte likesinnede som har samme ambisjoner og drømmer som deg, og i klassemiljøene jobber man tett sammen. Alle våre campuser har moderne fasiliteter med mingleområder og spiseområder, og gode muligheter for å sosialisere og arbeide sammen.

Som nettstudent har man ikke den samme naturlige møteplassen, men det betyr ikke at man ikke kan ha et sosialt miljø med medstudentene. Nettstudentene ved Noroff har tilgang til forum hvor de kan holde kontakten med hverandre, opprette digitale kollokviegrupper, og be hverandre om hjelp og innspill til oppgaver. Mange av våre nettstudenter arrangerer også fysiske møter med sine klassekamerater. Det sosiale studentlivet på nett blir hva man gjør det til, enten man ikke ønsker så mye kontakt med andre, eller man er på jakt etter nye, likesinnede venner.

Blitt noe klokere?

Dersom du fortsatt ikke er helt sikker på hva som passer best for deg, tilbyr vi i Noroff gratis studieveiledning. Våre dyktige veiledere kan gi deg mer informasjon om dine valg, slik at du får det utdanningsløpet som passer best for deg. Les mer om studieveiledning og meld deg opp her.

Neste oppstart av nettstudier ved Noroff er 15. mars. Du kan finne informasjon om hvilke studier som starter opp i mars og søke studieplass her.

Nettstudier og campusstudier har felles oppstart 15. og 16. august. Søknadsskjemaet for augustoppstarten er allerede åpent, og du kan dermed sikre deg din studieplass allerede nå.

Søk studieplass


Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top