Hos Noroff kan du velge om du ønsker å studere på campus eller på nett. Men hva passer egentlig best for deg?

Når du velger å bli student betyr det ikke nødvendigvis at du skal bruke all tiden din på en stol, bak en pult eller i et klasserom. På Noroff tilbys både nett- og campusstudier. Begge deler kan, som du snart skal få lese, gi en annerledes og fleksibel studiehverdag.

Hvordan er studiene strukturert?

Både campus- og nettstudenter følger samme studieplan. Det betyr at man jobber med de samme fagene, har samme pensum, og man vil sitte igjen med identiske vitnemål etter studiene er fullført. Leveransen vil imidlertid være noe forskjellig.

Campusstudenter følger et fysisk undervisningsopplegg, og har dermed faste tidspunkter for forelesning og for selvstudier. Man blir del av et læringsmiljø på campus, og har tilgang til både utstyr og fasiliteter som finnes på campus.

Som nettstudent er man i større grad selvstendig, og har frihet til å legge opp egen studiehverdag. Ved fagskolen er det ingen faste tidspunkter for undervisning, og dermed kan du studere når det passer deg. Ved høyskolen er det faste tidspunkter for undervisning og veiledning, men undervisningen tas opp, slik at du se forelesningene om igjen når du måtte ønske det. Nettstudier krever dermed i større grad selvdisiplin og evne til å strukturere egen hverdag.

Som nettstudent ved fagskolen kan man også velge å studere på deltid. Dette vil naturligvis føre til at man følger en annen progresjon enn heltidsstudentene, og man har lengre frister på oppgaver enn dersom man studerer på heltid. Mange av våre studenter som er i full jobb eller har andre forpliktelser i hverdagen velger deltidsstudier.

Tett oppfølging

Noroffs faglærere er engasjerte, og brenner for faget sitt. Svært mange av dem har bransjeerfaring, og vet akkurat hva bransjen jobber med, og hvilken kompetanse og ferdigheter bedrifter i dag ser etter.

Som campusstudent er det fysisk oppmøte flere ganger i uka. Som del av et fysisk klassemiljø vil du få god kontakt med dine faglærere, og de følger deg tett gjennom hele ditt utdanningsløp.

Studerer du på nett vil du ikke vil ha fysisk kontakt med faglærerne dine, men de er likevel svært tilgjengelige for deg i ditt utdanningsløp. Som nettstudent får du tett oppfølging av dine faglærere fra start til slutt, og de vil alltid hjelpe deg når du har spørsmål. Faglærerne gir konstruktive tilbakemeldinger på alle oppgaver du leverer inn, slik at du vet hva du kan forbedre til neste modul.

Både på campus og på nett vil du oppleve å få tett oppfølging av dine faglærere.
Foto: Jeanette L. Bækkevold

Det sosiale studentlivet

Som campusstudent blir du del av et voksende og engasjert teknologimiljø. Du vil møte likesinnede som har samme ambisjoner og drømmer som deg, og i klassemiljøene jobber man tett sammen. Alle våre campuser har moderne fasiliteter med mingleområder og spiseområder, og gode muligheter for å sosialisere og arbeide sammen.

Som nettstudent har man ikke den samme naturlige møteplassen, men det betyr ikke at man ikke kan ha et sosialt miljø med medstudentene. Nettstudentene ved Noroff har tilgang til forum hvor de kan holde kontakten med hverandre, opprette digitale kollokviegrupper, og be hverandre om hjelp og innspill til oppgaver. Mange av våre nettstudenter arrangerer også fysiske møter med sine klassekamerater. Det sosiale studentlivet på nett blir hva man gjør det til, enten man ikke ønsker så mye kontakt med andre, eller man er på jakt etter nye, likesinnede venner.

Blitt noe klokere?

Dersom du fortsatt ikke er helt sikker på hva som passer best for deg, tilbyr vi i Noroff gratis studieveiledning. Våre dyktige veiledere kan gi deg mer informasjon om dine valg, slik at du får det utdanningsløpet som passer best for deg. Les mer om studieveiledning og meld deg opp her.

Neste oppstart av nettstudier ved Noroff er 15. mars. Du kan finne informasjon om hvilke studier som starter opp i mars og søke studieplass her.

Nettstudier og campusstudier har felles oppstart 15. og 16. august. Søknadsskjemaet for augustoppstarten er allerede åpent, og du kan dermed sikre deg din studieplass allerede nå.

Søk studieplass


Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top