For å mestre en hektisk studiehverdag er det viktig å gi seg selv de aller beste forutsetningene for å lykkes. Her får du seks gode tips som kan være nyttige å ta med seg. 

Som ny student kan det iblant ta litt tid å tilpasse seg den nye hverdagen. Høyere utdanning krever en stor grad av selvdisiplin og selvstendig arbeid. Det er viktig at man kommer seg inn i en god rutine og sørger for at man henger med i studieprogresjonen. Samtidig er det også viktig å ta vare på seg selv gjennom studietiden og vite sine begrensninger.

Her skal du få noen raske tips til hvordan du på best mulig måte skal mestre studietiden din og bli en superstudent.

«"

Studieteknikk

For å bli en ekte superstudent er det blant annet én elementær ting man må lære seg - god studieteknikk! Det finnes utallige bøker og oppslagsverk som tilbyr den “beste” versjonen av studieteknikk. Finn den som passer for deg og gå all inn!

En generelt god studieteknikk i korte trekk:

📌 Ha en plan. Lag to do-lister og planlegg ukene
📌 Kom forberedt i forelesning, delta aktivt og ta gode notater
📌 Finn en god kollokviegruppe som gir deg godt læringsutbytte
📌 Test deg selv
📌 Ha fokus på repetering når du leser pensum
📌 Ha en god innstillingen - gode resultater begynner med en god innsats og innstillingen
📌 Ta hyppige pauser for å holde konsentrasjonen oppe

Vær fokusert

For å bli en superstudent kommer man ikke unna dette punktet. Det å ha et stødig fokus vil gjøre underverker for progresjonen din. Det er mye som kan skje i løpet av livet som potensielt kan distrahere deg, prøv likevel å holde tunga rett i munnen og get back on track! Fokuser på det som er viktig og hold motivasjonen oppe.

Hvis du noen gang får følelsen av at du ikke lenger mestrer studiet ditt, nøl ikke med å kontakte faglærer eller campus manager/online administrator! De vil hjelpe deg å finne en løsning som passer for deg, slik at du på best mulig måte kan gjennomføre din utdanning.

Fokus på god fysisk og psykisk helse

For å mestre en hektisk studiehverdag er det viktig å gi seg selv de aller beste forutsetningene for å lykkes. For å opprettholde en god fysisk og psykisk helse gjennom studietiden er det viktig at du har en god balanse mellom studietid og fritid. 

God døgnrytme og tilstrekkelig med søvn

Prøv å behandle studiet ditt som en jobb. Ha gjerne en fast arbeidstid, for eksempel hverdager fra kl. 08 til kl. 16. På denne måten opprettholder du en god døgnrytme hvor du kommer deg opp om morgenen og har tid på ettermiddagen til å gjøre andre ting. Det er viktig å huske på at man trenger en god natts søvn for å kunne holde en god konsentrasjon i arbeidstiden.

Pass på å få nok søvn, det vil gjøre underverker for både helsen din og konsentrasjonen! 

Fysisk aktivitet

Ikke undervurder gevinsten du får av fysisk aktivitet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter fysisk aktivitet daglig. Dette kan for mange høres mye ut, men hvis du for eksempel sykler eller går til skolen/jobb, så kan disse 30 minuttene være gjort unna før du vet ordet av det. En annen anbefaling er å bli med på et idrettslag eller komme deg ut i skogen for en liten spasertur i vakre omgivelser. Finn det som funker best for deg 💪🏼

Klarer du å opprettholde dette vil det gi deg et overskudd som kan bidra til at du har et bedre fokus på skolen og mestrer studietiden enda bedre.

«"

Gjør ting som gir deg glede

For å bli en superstudent må man ha balanse i livet. En god balanse mellom arbeid og moro er viktig. Ikke glem å ta vare på den psykiske helsen din! Her er det mange små ting du selv kan gjøre. Pass på at du ikke blir overarbeidet og sett av tid til ting som gir deg glede. Det kan være alt fra å være med venner, holde på med en hobby, høre på musikk - og alt imellom. Finn det DU trives med!

Nøl heller ikke med å søke hjelp hvis du trenger det. Det er mye som kan skje i løpet av livet, som kan føre til at du trenger noen å snakke med.

Alle studentsamskipnadene har et tilbud til sine studenter. Mange kommuner tilbyr et lavterskeltilbud hvor man ikke trenger henvisning fra lege. Søk hjelp, heller før enn senere – ta vare på deg selv ❤️

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer

XR-utvikling

XR-utvikling er en teknologiutdanning med fokus på utvidet virkelighet, eller Extended Reality. Studiet gjør deg klar for jobb innen Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR).

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top