Bli med på en rundtur i vår fargerike studentby på Vestlandet.

Stavanger er Norges fjerde største by, med sine 143 000 innbyggere. Hva kan Norges oljehovedstad tilby? Vi har laget en lokal guide til deg som vurderer studier i Stavanger til høsten.

⛰️ Kort vei til spektakulære naturopplevelser

En kort kjøretur fra Stavanger sentrum finner du fantastiske naturopplevelser som Preikestolen, Flørli, Lysefjorden og Kjeragbolten. Til flere av turområdene er det satt opp bussruter, så det skal være fremkommelig selv om du ikke har bil.

En av de mest kjente turene, ikke bare i Stavanger, men i hele landet er turen opp til Preikestolen. Turen har moderat vanskelighetsgrad, har en lengde på cirka 8 km tur-retur og har en beregnet varighet på 4-5 timer. Turen kan gjennomføres året rundt, men man må ta forbehold om variasjon av vær og turforhold i de ulike årstidene.

Flørli, Lysefjorden og Kjeragbolten er også nydelige naturopplevelser som lett vil fenge de eventyrlystne.

«"

Vågen i Stavanger.

Yrende byliv

I Øvre Holmegate i Stavanger sentrum finner du gaten hvor alle husene er malt i spreke farger - Fargegata. Her finner du koselige nisjebutikker, kafeer, barer og kunstutsalg. Fargegata er liten Oase og det er en flott del av byen som også er veldig Instagram-vennlig for de som liker det!

En annen del av byen som byr på et yrende byliv er området rundt Vågen. Her finner du et stort uteliv med restauranter og barer på begge sidene av byfjorden.

«»

Foto: Solveig Mehus

🚶‍♀️Aktiviteter og turområder

I Stavanger skal du aldri kjede deg, her er det flust av aktiviteter for alle og enhver. Her finner du blant annet Sørmarka Arena med både klatrevegg, skøytebane og curling, Gamlingen med utendørs badeanlegg, badstuer og kafé, og frisbeegolf på Storhaug, Ølberg, Sola og Sandnes.

Kongeparken er omtalt som Rogalands største turistattraksjon. Parken tilbyr over 60 forskjellige attraksjoner, så her er det virkelig lagt til rett for at både store og små skal kunne ha en fantastisk dag med spennende opplevelser. Hvis man virkelig elsker fart og moro i form av karuseller tilbyr parken både årskort og sesongkort, som gjør det billigere å besøke parken så ofte man vil.

Stavanger tilbyr flotte turmuligheter, også i nærområdet! Blant annet har vi Store Stokkavatnet, Byøyene og Sørmarka, som byr på fine turopplevelser i så godt som umiddelbar nærhet. For de som bare leter etter et sted å møte venner og slikke sol så er både Bjergstedparken, Mosvatnet, Munkehagen, Storhaugmarka og Badedammen gode alternativer!

Stavanger Øst

Stavanger Øst, Varmen, Østre bydel – kjært barn har mange navn. Stavanger Øst var tidligere Stavangers arbeiderbydel, hvor lav status, sosiale problemer var bydelens kjennemerke. I dag er bydelen svært populær og fylt opp av innovative små bedrifter og nye puber og restauranter. Område har blitt både trendy og moderne, og bydelen tiltrekkes seg mange unge mennesker. Her er det stort fokus på bærekraft og området er fullt av kultur. Hvis du vil bo i et urbant miljø som stadig er i utvikling bør du ta en titt på Stavanger Øst!

Utopia-festival – regionens største musikkfestival!

Utopia er en byfestival som foregår i Amfiet utenfor Stavanger konserthus - i hjertet av Stavanger sentrum. Tidligere artister som har vært å se på festivalen er blant annet Zara Larsson, Karpe, Unge Ferrari, Kygo, Kjartan Lauritzen og mange flere. Utopia varer over to dager og flere tusen samles hvert år for å oppleve noen av de største artistene i verden!

I 2020 er dessverre festivalen avlyst, men de lover å komme sterkere tilbake i 2021 med allerede bekreftet dato 27.-28.august.

Nuart – Street-art fesitval

Nuart er en gatekunst-festival som blir arrangert årlig i Stavanger. Kunstverkene er basert på situationisme, graffiti, post-graffiti, muralisme, tegneseriekultur, sjablongkunst og aktivisme. Festivalen er svært populær og har blitt mye omtalt både nasjonalt og internasjonalt. Gå en kunstrunde i Stavanger og opplev NUART! 

«"

Solastranden.

💦 Strender og badeliv

På Godalen, like ved sentrum, finner du små strender, felles griller, svaberg, Strømvik sjøbad og fantastisk utsikt og med åpen kiosk på varme dager! Dette er den perfekte plassen å dra hvis du bare vil mingle med lokalbefolkningen eller lufte hodet i hektiske eksamensperioder. Godalen egner seg godt både til en liten spasertur, en treningsøkt eller en oppdagelsesferd mellom kafène i Stavanger Øst og båtlivet langs Hillevågsvatnet.

Vaulen badeplass er bare en kort busstur unna (Buss nr. 2 og 3 fra sentrum). Badeplassen inneholder 6 mindre sandstrender, sandvolleyballbane, balløkker, stupebrett, lekearealer for barn, rampe ut i sjøen for bevegelseshemmede og toaletter. Salg fra kiosk på badedager.

Litt utenfor Stavanger finner du også mangfoldige vakre strender som blant annet Solastranden, Hellestøstranden og Jærstrendene. Surfing er stort i Stavanger og Rogaland, med Norges beste surfeforhold på landets lengste sandstrender – kan det bli bedre? Flere av strendene tilbyr mulighet for surfekurs, leie av utstyr og kiting.

«"

Noroff Stavanger

Noroff Stavanger holder til i nye moderne og tidsriktige lokaler i  Byfjordparken 17, i Stavangers nye, grønne bydel, og er en del av et pulserende studentmiljø. Du finner campus i Byfjordparken 17. Med kort avstand til næringsliv, kultur og underholdning, ligger alt til rette for et spennende, sosialt og inspirerende miljø. Noroff Stavanger bærer preg av nytenkning og gründervirksomhet, og studentene motiveres til å skape gode relasjoner til næringslivet i byen og i regionen forøvrig.

Byfjordparken som vokser frem i Stavanger Nord på Kalhammeren, i forlengelsen av sentrum, er et attraktivt område. Det er sentrumsnært med god kollektivdekning og tett på kulturtilbud som bla Konserthuset og utelivet i Vågen.

Noroff Stavanger er medlem av Studentsamskipnaden i Stavanger, SiS, og som Noroff-student kan du benytte deg av alle tilbudene og delta på studentarrangementer. 

Besøk Noroff Stavanger på Facebook her.

 

Studietilbud ved Noroff Stavanger

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design (2-årig)

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top