Erlend York (34), tidligere lektor og nåværende teamleder i et edtech-selskap, har valgt å utforske backend-utvikling på deltid gjennom nettstudier ved Noroff.

Med en solid pedagogisk bakgrunn og et ønske om å forstå de tekniske løsningene rundt oss, deler Erlend sin erfaring med å balansere studier, jobb, og farsrollen i en hektisk hverdag. Han valgte Noroff for å kombinere språkinteressen med et ønsket om å lære programmering og forstå teknologiens kompleksitet gjennom studier i backend-utvikling.

- Jeg er veldig glad i språk, og har alltid hatt et tidligere urealisert mål om å lære meg programmeringsspråk.

- Å kunne styre tempoet selv er gull

34-åringen foretrekker nettstudier på grunn av fulltidsjobben og papparollen, og fremhever effektiviteten og læringsutbyttet ved å kunne styre sitt eget studietempo.

- Siden jeg kombinerer dette med fulltidsjobb som teamleder og det å være nybakt pappa så er det uten tvil nettstudier som er det mest effektive og det som har størst læringsutbytte for meg. Det å i stor grad kunne styre tempoet selv er gull for å få tidskabalen til å gå opp, forteller han.

📷: Erlend balanserer studier og farsrollen. Foto: privat.

Erlends typiske studiehverdag går ut på en time uforstyrret studietid tidlig på jobb og studier i helgene, balansert med å ta vare på sønnen. For å håndtere distraksjoner hjemme, bruker han tanken om at oppgaver må gjøres nå for å unngå utsatt arbeid.

- Siden tiden er litt knapp så hjelper det å tenke at "Hvis jeg ikke gjør det nå så blir det ikke gjort senere heller".

Det å i stor grad kunne styre tempoet og følge studieplanen til Noroff gir meg den friheten jeg trenger for å kunne videreutvikle meg. Erlend York

Han beskriver nettstudier som svært effektive, gir frihet til selvstyring og understreker viktigheten av motivasjon og struktur.

- Det å i stor grad kunne styre tempoet og følge studieplanen til Noroff gir meg den friheten jeg trenger for å kunne videreutvikle meg, samtidig som jeg har noen faste rammer. Men klart, man må være motivert og strukturert for å få det til.

Relevant og grunnleggende forståelse for bransjen

Nettstudenten finner glede i å lære Javascript, og mener at studiet gir en relevant og grunnleggende forståelse for bransjen. Han ser for seg å bruke studiekunnskapen i kombinasjon med lektor- og teamledererfaringen i sitt fremtidige arbeid, og håper på muligheter for videreutvikling etter studiene.

- I studiet lærer vi den grunnleggende biten som det virker som man generelt må ha på plass for å kunne jobbe i bransjen. Dette er så klart litt avhengig av hvilken retning man ønsker å jobbe i, men for meg virker studiet å være veldig relevant for hva jeg ser etter når jeg er ferdig.

Erlend er en av våre nettstudenter som sjonglerer flere ansvarsområder. Med dedikasjon, struktur, og fleksibilitet illustrerer han hvordan det er mulig å forme en ny karrierevei, selv i en travel hverdag som teamleder og nybakt far.

- Har du noen råd til studenter i samme situasjon som deg?

- Vær bevisst på hva som er motivasjonen din for å gå på studiet. Husk at det må være et valg du har gjort for å komme deg videre på veien til målet ditt, uansett hva det måtte være.

Backend-utvikling tilbys både som en ettårig- eller toårig utdanning. Du kan søke deg rett inn på det toårige studiet, slik at du sikrer studieplass for to år. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023. Gjennom utdanningen vil du lære tekniske programmeringsferdigheter som er sentralt i yrket.

Studiet er tilgjengelig som nettstudier og har neste oppstart 12. mars 2024.

Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top