- En typisk studiehverdag innebærer å jobbe hjemme i villaen ved bassenget eller dra på kafé for å studere med en god, nedkjølende iskaffe, sier 27-åringen.

Lene Haugervåg (27) ønsket seg en studiehverdag med fleksibilitet og mulighet til å studere fra hvor som helst, når som helst. Dette gjorde at hun valgte å bosette seg på Bali, samtidig som hun tar nettstudier i grafisk design.

Studiehverdagen her er behagelig, og jeg elsker at jeg kan sitte på en solstol å gjøre oppgaver, sier 27-åringen.

Glad i å være kreativ og skapende

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Etter studiet vil du kunne jobbe fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

Jeg hørte mye positivt om studiene på Noroff før jeg startet. Lene Haugervåg

Jeg hørte mye positivt om studieprogrammene på Noroff før jeg startet. Jeg har alltid vært glad i å være kreativ og skapende, og valgte derfor grafisk design som studieretning. Å skape visuelt innhold gir meg muligheten til å uttrykke ideer på en unik måte. Jeg finner stor glede i å jobbe med design og bringe konsepter til liv, sier Lene.

Det er spesielt et emne innenfor grafisk design Lene har fått ekstra sansen for.

 Jeg har lagt min elsk på webdesign, da jeg syns det er utrolig gøy å designe nettsider. Det gir meg friheten til å leke med farger og layout, samtidig som jeg kan jobbe med brukervennlighet.

Se bilder av Lenes studentarbeid:

 

Sosialt å være nettstudent

Nettstudier har gitt Lene friheten til å styre egen timeplan, noe som gjør at hun enkelt kan tilpasse studiene til den livsstilen hun ønsker å ha.

Jeg personlig føler meg mer kreativ om kvelden, noe som gjør at jeg foretrekker å jobbe med kreative prosjekter på denne tiden av døgnet, forklarer hun.

Nettstudier er mye mer sosialt enn det jeg hadde forventet. Lene Haugervåg

Da hun startet på nettstudiet var hun bekymret for at det skulle bli ensomt, noe hun raskt fikk motbevist. Hun forteller at klassen kommuniserer gjennom Teams, og at de også har en egen gruppe på Snapchat hvor de spør hverandre om feedback på arbeid. 

Nettstudier er mye mer sosialt enn det jeg hadde forventet.

Hun fortsetter:

Jeg har også funnet en balanse som passer min livsstil på en måte jeg ikke hadde forventet. Studiet jeg har valgt er utrolig gøy og kreativt, noe som gjør det vanskelig for meg å legge det fra meg. Hver ny oppgave føles som en mulighet til å utforske nye ideer, og det å kunne fordype meg i kreative prosjekter gjør studiene mine utrolig engasjerende.

27-åringen har funnet ut at for å lykkes som nettstudent, er planlegging og selvdisiplin avgjørende. Hun opplever at en fast studentrutine og tydelige mål for uken er til stor hjelp for å strukturere hverdagen.

Det at vi har et dedikert studiemiljø og muligheten til diskusjoner på forum og Teams gjør at man kan få input av lærere, eller andre i klassen, dette har vist seg å være gull verdt, avslutter hun.

 

📷: Lene nyter studiehverdagen på Bali. Foto: Privat.

 

Studer grafisk design på nett eller campus

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på alle campus og som nettstudier. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top