27-åringen studerer digital markedsføring på nett: - Etter flere år i helsesektoren kjente jeg meg sulten på å prøve noe nytt, sier Marte.

Marte Talgø (27) ønsket å bytte karrierevei, hun valgte å studere digital markedsføring via Noroff Nettstudier.

Jeg har alltid hatt interesse for data og syntes sosiale medier er artig å holde på med. Derfor begynte jeg å sjekke ut ulike studieretninger som fokuserte mer på det digitale og som jeg kunne tenke meg å jobbe med. Digital markedsføring kom opp som et forslag, og etter litt mer lesing rundt faget ble jeg overbevist om at dette var en god match.

- Det er ren luksus!

For 27-åringen var det avgjørende at hun kunne studere på nett. Hun har studerte på campus tidligere, noe hun anbefaler alle å gjøre en gang i livet, men denne gangen var friheten til å kunne styre hverdagen helt selv en viktig faktor.

Med en samboer som reiser i jobben, gav nettstudier meg muligheten til å bli med han dit han måtte være. Så lenge jeg har tilgang til internett kan jeg studere hvor som helst, det er luksus!

Jeg var litt spent på hvordan opplegget til Noroff skulle være, men jeg er altså så fornøyd med hvordan de har lagt opp løpet. Marte Talgø

Hvordan ser en typisk studiehverdag ut for deg?

Det kan være vanskelig å beskrive en typisk studiehverdag, da nettstudier gir frihet til at hver dag kan være ulik. Trenger du noen timer ekstra søvn en dag, kan du slå av alarmen. Om du har ærend midt på dagen, kan du utsette studietiden til kvelden. Dersom du vil trene på formiddagen for å unngå ettermiddagsrushet kan du det.

Marte prøver likevel å stå opp til omtrent samme tid hver dag og starter gjerne dagen med forelesninger, slik at hun kan ta fri på ettermiddagen for å være sosial eller bruke tid på andre interesser og hobbyer. Hun opplever at nettstudier har fungert overraskende bra.

Jeg var litt spent på hvordan opplegget til Noroff skulle være, men jeg er altså så fornøyd med hvordan de har lagt opp løpet. Man må selvfølgelig ta ansvar for å progresjon og læring, men så lenge man følger studieplanen er ikke det noe problem.

Hun forteller at de bruker læringsplattformen Moodle for å stille spørsmål til lærere og medstudenter, i tillegg har de en chattefunksjon som kan brukes.

–Jeg tror også at de fleste klasser har grupper både på Facebook og Discord. Dette gjør at man kan velge litt selv hvor mye kontakt man vil ha med medstudenter, men det er absolutt gode muligheter til å både bli kjent med medstudenter og ha god kontakt med lærerne selv om studiene foregår på nett.

Marte opplever at hun får veldig god hjelp og oppfølging fra faglærerne.

Når vi har innleveringsoppgaver får vi også en tilbakemelding både på det vi har levert, samt grundig eksempel på hvordan man kunne svart på oppgavene.

Ser frem til å jobbe innen fagfeltet

27-åringen forteller at hun i utgangspunktet er veldig glad i å lage innhold til sosiale medier, så hun forventet at dette skulle være en soleklar favoritt blant emnene på studiet. Det som overrasket henne, var at det var et emne hun ikke kunne noe om fra før som ble et av de mest interessante.

– Noe som overrasket meg, var hvor interessant analysedelen av markedsføring er. Vi holder nå på med å bli godt kjent med Google Analytics, og jeg føler virkelig det begynner å falle på plass med å sammenfatte alt det forskjellige vi har lært i de ulike fagene.

Noe som overrasket meg, var hvor interessant analysedelen av markedsføring er. Marte Talgø

Marte forteller at studiet er veldig arbeidsrettet og at de har mange oppgavert som er direkte overførbare til gjøremål man vil møte i arbeidslivet.

Det er verdt å nevne at i noen omfattende oppgaver vi skal gjennom, jobber vi med bedrifter som vi må opprette kontakt og avtalte med selv, og deretter utfører vi arbeid for de i henhold til oppgaven vi får tildelt. Her er det gode muligheter til å bygge nettverk, samt at man får prøvd seg på arbeidsoppgaver man sannsynligvis vil møte etter endt studium.

Hva er dine planer etter at du har fullført nettstudiene dine?

Jeg ser frem til å få meg jobb innen mitt nye fagfelt. Jeg håper at jeg finner en arbeidsplass der jeg kan ta i bruk det jeg har lært på studiet, samtidig som jeg ønsker å utvikle meg og lære enda mer. Jeg må nok begynne å søke jobber nå i innspurten av studiet.

Studiet i digital markedsføring er tilgjengelig på alle våre campus og via nettstudier. Neste oppstart er 14. mars på nett. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og i sosiale medier. Alle våre studier er godkjent i Lånekassen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Studietilbud ved Noroff

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top