Thea Marie Wien Alvik: – Som 34-åring kjente jeg på at jeg måtte tørre å satse på det jeg egentlig trives med å gjøre, nemlig skape og designe. Det har jeg ikke angret ett sekund på.

Tobarnsmoren Thea Marie (35) har alltid kjent på en følelse av at hun ikke har vært der hun skal være. Hun har jobbet og studert innenfor mange fagfelt som sykepleie, butikk, bedriftsledelse og økonomi, i tillegg har hun en bachelorutdannelse fra BI. I en alder av 34 år valgte hun å ta steget og startet på nettstudier i grafisk design.

Jeg har så lenge jeg kan huske vært utrolig glad i å tegne og male, men selv etter å ha gått «tegning, form og farge» på videregående turte jeg ikke å ta steget videre innenfor design eller kunst når jeg skulle utdanne meg, forteller hun.

Travelt liv som tobarnsmor

Thea Marie er mor til to barn som er i en alder der de har mange fritidsaktiviteter, i tillegg har hun også en deltidsjobb. For henne var det derfor viktig å finne et studium som ikke innebar reisetid og som var fleksibelt nok til å la henne studere når hun ønsket i løpet av uken.

Skoledagen min starter 08:30 når barna går ut døren. Jeg jobber intenst til rundt klokken 12:00, da tar jeg meg en jogge- eller gåtur for å få en pause fra studiene og for å lufte hodet. Jeg begynner igjen i 13-tiden og arbeider til rundt 16:00. Dette får meg gjennom alt av skolearbeid, sier hun.

Hun opplever at læringsplattformene er godt utformet med en god balanse mellom teori og praksis.

Det er enkelt å komme i kontakt med lærere og andre studenter, samt å gi hverandre tilbakemelding på arbeid eller svare hverandre på spørsmål. Det er litt opp til deg selv hvor mye du ønsker å legge i studiene. Man kan virkelig få utbytte av veldig mange gode ressurser dersom man legger inn den innsatsen som kreves, forteller nettstudenten.

Hun har benyttet seg mye av forumet på læringsplattformen Moodle. Her får hun faglig tilbakemelding fra lærere, i tillegg kan hun også dele meninger med andre studenter.

Dette er en unnværlig ressurs når man sitter alene og jobber med oppgaver. Fra lærere blir det gitt konkrete tilbakemeldinger på hva som fungerer bra og hva som kan forbedres. På denne måten får man utviklet arbeidet sitt og ser hva som fungerer.

Alle oppgave vi har hatt har vært svært bransjerelaterte og uten tvil relatert til arbeidslivet.Thea Marie Wien Alvik

📷: Studentarbeid laget av Thea Marie.

Bransjerelatert

Noe av det mest interessante Thea Marie har lært så langt gjennom studiet er hvordan grafiske designere kan bruke AI (kunstig intelligens) som en ressurs. 

Ved enhver drastisk endring i måten man arbeider på vil man møte usikkerhet og en redsel for å miste jobben. Å kunne ta med seg dette inn i studiet og utforske dette allerede nå tror jeg det er en fordel, sier hun.

Nettstudenten opplever at det er en god kobling mellom bransjen og studiet.

Alle oppgave vi har hatt har vært svært bransjerelaterte og uten tvil relatert til arbeidslivet. I semesteroppgaven vi hadde vinteren 2022 ble vi oppfordret til å finne reelle kunder og dette gjør jo at man absolutt kan starte å bygge en portofolio, samtidig som man øker sjansen for å finne en arbeidsgiver.

Thea Marie planlegger å jobbe innenfor grafisk design når hun er ferdig, samtidig som hun ønsker å starte på studiet i UX-design på deltid via Noroff Nettstudier.

Neste oppstart på våre nettstudier er 14. mars. Du kan velge om du vil studere på heltid eller deltid. Alle våre studier er godkjent i Lånekassen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top