- Som nyutdannet musikalartist og skuespiller, er all kunnskap om eksponering og smart markedsføring svært nyttig for å bygge navn og karriere, sier 23-åringen.

Håkon Bøen (23) er nyutdannet musikalartist og skuespiller. Han jobber som frilanser, og var ute etter en allsidig utdanning som kunne kombineres med jobb. Valget falt på digital markedsføring via Noroff Nettstudier.

Jeg ser på digital markedsføring som en veldig allsidig utdanning, som åpner for mange muligheter i et arbeidsliv som alltid forandrer og utvikler seg. Som nyutdannet musikalsartisk og skuespiller, er all kunnskap om eksponering og smart markedsføring svært nyttig for å bygge navn og karriere, sier Håkon.

Nettstudier var veldig ideelt

23-åringen opplever at hverdagen som frilanser kan være uforutsigbar, og at oppdrag kan dukke opp på kort varsel.

Digital markedsføring åpner for mange muligheter i et arbeidsliv som alltid forandrer og utvikler seg. Håkon Bøen

Nettstudier var derfor veldig ideelt for min del, sier han.

Håkon forteller at han av natur fungerer slik at han liker best å få gjort unna arbeid så fort som mulig.

Jeg skaffer meg overblikk over arbeidsoppgavene som skal gjøre og får gjort mest mulig tidlig i uken. Jeg prøver også å holde meg innenfor vanlige arbeidstider, slik at jeg ikke blir sittende fremfor skjermen hele dagen. Da får jeg også kveldene fri til å holde på med mine fritidsinteresser, og ellers være sosial med venner og familie.

Nettstudenten forteller at han har ganske gode rutiner i studiehverdagen sin. Han pleier å legge bort telefonen, lage seg kaffe og sette på litt behagelig bakgrunnsmusikk når han skal studere. I tillegg til dette prøver han etter beste evne å unngå å studere på rommet sitt for å skille mellom jobb og fritid.

Det varierer litt hvor jeg studerer, men jeg jobber ofte i stuen eller på en kafé, da får jeg meg også ut av huset slik at jeg kan trekke litt frisk luft.

Ønsker å jobbe kreativt

Håkon mener at nettstudier legger godt til rette for individuelt arbeid, og kan passe inn i alle sin hverdag på et hvis. Til tross for at det ikke er fysisk oppmøte eller klasserom, så er det enkelt og greit å komme i kontakt med lærere og medstudenter dersom man har spørsmål eller ønsker noen å diskutere med.

Deltagelse og engasjement i skolens diverse forum åpner opp for god kommunikasjon og kontakt. I tillegg kan man bli bedre kjent over sosiale medier og ved at man avtaler å møtes om man bor i samme by.

Han fortsetter:

Jeg får flittig og hyppig svar på spørsmål, både fra lærere og klassekamerater. Studiet er samtidig lagt opp på en veldig oversiktlig måte, som i seg selv er til god hjelp.

Etter å ha fullført studiet håper Håkon at han fortsatt bor i Oslo og jobber innen en kreativ næring, enten som utøver eller innen markedsføring.

Drømmen er å kunne leve av min kreative utdanning, ettersom det er dette jeg trives best med, avslutte han.

Studiet i digital markedsføring er tilgjengelig på alle våre campus og via nettstudier. Neste oppstart er 14. mars på nett. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og i sosiale medier.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Studietilbud ved Noroff

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top