Kathrine hadde en master i idrettsvitenskap fra før, men følte at jobbene innen denne retningen ikke vokste på trær. Hun fant da ut at hun ønsket å bli UX-designer.

Etter å ha fullført en master i idrettsviteskap var ikke Kathrine Forfang (29) sikker på hva hun ville jobbe med. Det skulle ta litt tid før 29-åringen fant ut at hun ville gå i en helt annen karriereretning.

Jeg ble tipset om UX-design og brukte et par måneder på å undersøke hva dette var. Da jeg skjønte hva UX-design var og hvor enkelt det var med nettstudier, var jeg solgt, forteller hun.

Nettstudier fungerer ypperlig

Jeg leser og jobber med oppgaver når jeg har tid, det handler om å være strukturer. Kathrine Forfang

Kathrine valgte å studere UX-design via Noroff Nettstudier. Hun bor på et sted som ikke tilbyr UX-design, nettstudier gjorde derfor at hun ikke trengte å flytte på seg for å studere det hun ønsket. Hun syns at det fungerer helt ypperlig å studere på nett, det det gir henne muligheten til å legge opp dagene slik hun selv ønsker.

Timeplanen er det jeg som legger opp, det gir meg mer energi som igjen er positivt for studiehverdagen hjemme i egen leilighet. Jeg leser og jobber med oppgaver når jeg har tid, det handler om å være strukturer.

Hun fortsetter:

En typisk studiehverdag for meg innebærer at jeg står opp om morgenen, spiser frokost og setter meg på kontoret i leiligheten. Her sitter jeg å leser, eller jobber med oppgaver i noen timer. Etterpå tar jeg meg en treningsøkt, lager middag og drar på jobb.

/

Kathrine sitt studentarbeid

Pust med magen

Nettstudenten opplever at hun har fått god kontakt med sine medstudenter gjennom plattformen Discord.

Forrige uke hadde vi en gruppeoppgave hvor vi brukte Discord for kommunikasjon. Her kommuniserer vi enten det er skriftlig, eller med lyd og video.

Jeg liker at det er en rød tråd som kobler alle temaene sammen. Kathrine Forfang

Kathrine forteller at hun er fornøyd med det faglige innholdet i studiet. Hun har blant annet lært hvordan hun skal kartlegge brukeren og bedriftens behov, mål og frustrasjoner. Hun har også fått et godt innblikk i hvordan hun skal utforme og teste konsepter.

Jeg liker at det er en rød tråd som kobler alle temaene sammen. Vi lærer UX-prosessen steg for steg, hvorfor vi gjør alle stegene og hvorfor de er viktige. Det er ikke bare å hoppe rett til prototyping av applikasjonene eller nettsiden, men det er også viktig å ha brukerens synspunkt i midten av det hele, forteller UX-studenten.

Kathrine opplever at lærerne er tilgjengelig og svarer raskt på spørsmål som studentene måtte ha. Hun har en klar oppfordring til nye nettstudenter.

Pust med magen, noen ganger kan det være overveldende med alt som blir publisert hver mandag. Det er ikke alltid like mye som det først ser ut som. Strukturer uken når forelesningene er publiser, les når du har tid og bruk medstudenter til å diskutere med, råder nettstudenten.

UX-design, eller user experience design, handler om å forbedre totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. Studiet er tilgjengelig på campus i Oslo og via nettstudier. Neste oppstart er 14. mars på nett.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top