Nettstudier gav Michelle muligheten til å kombinere livet med fulltidsjobb og små barn, med utdanning i frontend-utvikling.

Rett før jul fullførte Michelle Kristine Narverud (32) studiet i frontend-utvikling via Noroff Nettstudier. Hun jobber som HR-konsulent, men hun er også utdannet frisør og har jobbet som dette ved siden av studier og arbeidsforhold i alle år. Etter å ha jobbet som HR-konsulent i seks år kjente Michelle på at hun ønsket å finne seg en jobb hvor hun kunne være kreativ, utfordre seg selv og skape noe.

Jeg har alltid hatt interesse for teknologi, men det var samboeren min som gjorde meg oppmerksom på webutvikling. Etter å ha lest meg opp og tatt et kurs på Udemy, ble jeg fort klar over at dette var noe jeg ønsket å drive med. Valget falt derfor på studiet i frontend-utvikling via Noroff Nettstudier, sier den tidligere nettstudenten.

Kombinerer studiene med jobb og familielivet

Det at man fortsatt føler man har klassekamerater som nettstudent er uvurderlig. Michelle Kristine Narverud

Michelle valgte å studere via nett på grunn av fleksibiliteten det gav henne. Når man er etablert og har familie er det ikke alltid det passer å gå tilbake til dagstudier på campus. For Michelle var det avgjørende at jeg måtte kunne kombinere studiene med jobb og familieliv.

Dette er en stor fordel i hverdagen, spesielt med små barn. Det krever midlertid at man er strukturert og faktisk setter av tid til studiene. Det at frontend-studiene på Noroff har ukentlige innleveringer og quizer er god drahjelp til å følge studieplanen og man unngår de store skippertakene, sier hun.

Hun forteller at samholdet og kontakten med andre medstudenter har vært super gjennom studietiden, og har hjulpet henne med å holde motivasjonen oppe.

Det at man fortsatt føler at man har klassekamerater som nettstudent er uvurderlig.

Etterspørsel etter frontend-utviklere

Michelle forteller at hun gjennom studiet har fått utfoldet seg både innen design og koding, men at hun også har fått en god forståelse for brukergrensesnittet. Prosjektene hun har jobbet med i løpet av studiet har vært varierte, slik at hun har fått opparbeidet seg en liten portefølje som kommer godt med til jobbsøking.

Frontend-studiet er spennende, utfordrende og fremtidsrettet, sier Michelle.

Frontend-studiet er spennende, utfordrende og fremtidsrettet. Michelle Kristine Narverud

Hun mener at studiet har gitt henne en god forståelse og solide grunnleggende kunnskaper innen frontend-utvikling, men at man aldri vil kunne bli fullstendig utlært i faget på grunn av at teknologien hele tiden er i utvikling og endring.

Dette er også noe av det som er tiltrekkende med faget, at man har nesten uendelig med muligheter til selvutvikling, forteller den nyutdanna frontend-utvikleren.

Nå ser Michelle frem til å nyte noen måneder med mammapermisjon, samtidig som hun jobber litt med nye og gamle prosjekter, og søker etter jobb.

Jeg har vært i kontakt med noen bedrifter og rekrutterere allerede som søker etter utviklere, så dette viser jo at etterspørselen er der.

Til nye studenter har den tidligere nettstudenten en klar oppfordring:

Er det noe du virkelig vil, så hopp i det! Det går som regel bedre enn du tror. Lag deg en enkel studieplan for deg selv som tar for seg uke for uke, og hold deg til denne, avslutter hun.

Studiet i frontend-utvikling hadde oppstart 10. januar, men du kan søke studieplass helt frem til én uke etter studiestart. Se også oversikten over våre andre oppstarter her.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top