Anette har fått jobb som system og tjenesteansvarlig i TV 2 etter å ha studert Frontend-utvikling. Under studiene fikk hun også interesse for UX-design, som hun nå studerer ved siden av jobben.

Anette Pedersen (37) var opprinnelig utdannet frisør, men har for det meste jobbet i klesbutikk som både servicemedarbeider, Visual Merchandiser og butikksjef. 37-åringen har alltid vært interessert i IT, men det var ikke før hun skulle bygge opp en nettbutikk på fritiden at hun innså at det var dette hun ønsket å jobbe med.

Jeg var delaktig i å hjelpe til med nettbutikken til en tidligere arbeidsplass og det var da jeg bestemte meg for å ta steget å søke studieplass. Jeg hadde et stort ønske om å gå bort fra direkte salg til å heller jobbe med noe innen IT og utvikling, sier hun.

Åpnet seg en ny verden

Anette startet på studiet i Frontend-utvikling via nettstudier fordi hun først og fremst ønsket å lære hvordan man bygger opp nettsider. Hun forteller at hun startet med null erfaring med koding og visste ikke helt hva hun hadde begitt seg ut på.

Den enorme mestringsfølelsen man får når man ser hva man kan få til er utrolig givende. Anette Pedersen

Jeg likte faget veldig godt, selv om det er et veldig utfordrende fag. Den enorme mestringsfølelsen man får når man ser hva man kan få til er utrolig givende.

Under studiene fikk hun også øynene opp for et annet fagfelt, nemlig UX-design

Ut i Frontend-studiet har det åpnet seg en helt ny verden for meg, og jeg er blitt veldig interessert i flere felt innen det å jobbe med nettsider. Da vi ble introdusert for UX-design under studiet ble jeg fasinert med en gang.

Anette hadde et ønske om å dykke dypere ned i UX-verden og bestemte seg for å studere dette etter at hun hadde fullført studiet i Frontend-utvikling. Hun ser stor verdi i å ha kunnskap innenfor begge disse felene, og ser en tendens til at markedet ønsker kompetanse på tvers av disse.

Kombinerer studier med familielivet og deltidsjobb

Anette kombinerer studier med familieliv og deltidsjobb, og har derfor hatt behov for en fleksibel studiehverdag.

Jeg kan jobbe med oppgave over alt, i bilen, på café, når jeg venter på barna som er på fritidsaktiviteter, på reise, på dagtid og kveldstid. Jeg lærte fort å være strukturert, det er også en viktig del av å være nettstudent.

Anette er ansatt som system og tjenesteansvarlig i TV 2. Hun forteller at kompetansen hun hadde for å kunne søke på denne jobben har hun utelukkende fått fra studiene. Jobben innebærer ikke direkte koding, men Anette har i sin stilling ansvar for å kommunisere med ulike ledd i bedriften, deriblant utviklerne.

Det er mitt ansvar å ha "best practice" på alle systemene i min avdeling. Det grunnleggende jeg trenger i min stilling har jeg lært gjennom nettstudiene på Noroff.

Hun fortsetter:

Nå har jeg erfaringen med å utvikle nettsider selv, det betyr at jeg kan kommunisere med og forstå utviklere. Jeg vet også hvordan systemer er bygget opp "på baksiden".

Jeg ser på det som en investering å ta utdanning. Anette Pedersen

Anette jobber hos TV 2 tre dager i uken ved siden av studiene og forteller at det går helt fint å kombinere jobb og studier.

Jeg legger hver mandag en plan og fordeler oppgavene ut ifra når jeg ser at jeg kan sette meg ned med skole. Jeg kan også ta med meg skolearbeid på jobbreise om jeg må det.

Har du noen råd til andre som ønsker å gjøre et karriereskifte i voksen alder?

Ikke nøl, gjør det om du har vurdert det. Man bruker mange timer av dagen på jobb. For meg har det vært viktig å finne ut hva jeg virkelig trives med og ønsker å jobbe med. Jeg ser på det som en investering å ta utdanning. Nettstudier er helt topp om man er travel med familieliv og hverdagskaos. Det er aldri for sent, avslutter hun.

Både Frontend-utvikling og UX-design har neste oppstart 10.januar 2023 på nett.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top