Piloten Jan Reidar (39) hadde et ønske om å bytte karriereretning i voksen alder. Nettstudier gav han mulighet til å studere på heltid ved siden av jobb, uten å måtte flytte på seg.

Da Jan Reidar Storelvmo opplevde to konkurser samtidig som at arbeidsvilkårene forandret seg, fant han ut at det var på tide å gjøre noe annet. Ettersom han hele livet har hatt en interesse for IT, falt valget på en bachelor i Cyber Security via Noroff Nettstudier.

Før jeg ante ordet av det var jeg kommet inn på bachelor i Cyber Security på Noroff, forteller nettstudenten.

En unik mulighet

Å kunne ta hele bacheloren på nett hjemmefra ved siden av jobb, var en unik mulighet for meg. Jan Reidar Storelvmo

Jan Reidar hadde et ønske om å bytte karriereretning, men det skulle gå et år før han fant ut hvilken retning han ønsket å gå. Hans økende interesse for Cyber Security og personvern på nett gjorde at det etter hver ble veldig klart for han at det var dette han skulle studere.

Jeg begynte å interessere meg mer og mer for personvern på nett, eller rettere sagt mangel på personvern. Det var her interessen for Cyber Security kom.

Nettstudiet på Noroff gav Jan Reidar muligheten til å studere ved siden av jobben.

I min alder er det umulig å skulle flytte for å studere på heltid i 3 år uten jobb. Å kunne ta hele bacheloren på nett hjemmefra ved siden av jobb, var derfor en unik mulighet.

Fleksibel studiehverdag

Hvordan ser en typisk studiehverdag ut for deg?

Dagen starter med en stor kopp kaffe mens jeg ser på forelesningen for dagen. Deretter går jeg i gang med å lese og gjøre oppgaver knyttet til forelesningen, forteller han.

Jan Reidar elsker fleksibiliteten ved å studere på nett. Han forteller at forelesningene blir tatt opp og at han derfor kan se dem når han selv måtte ønske. Ettersom han jobber skift, passer dette helt utmerket for han. Han trekker likevel frem viktigheten av å lage seg faste rutiner.

Noen vil kanskje si at det krever en del ekstra å studere hjemmefra, og det har dem kanskje rett i. Det viktigste er at man lager seg faste rutiner for å unngå å bli hengende etter, sier han.

Han legger til at så lenge man har interesse for det man studerer så vil ikke dette være noe problem.

Jan Reidar har liten erfaring fra IT-bransjen fra før, men opplever at det han lærer på studiet er høyest relevant for arbeidslivet. Han mener også at oppfølgingen fra faglærerne er god.

Teams fungerer fint til dette med egne kanaler for de ulike fagene hvor man enkelt kan nå faglærere, forteller han.

Hvor håper du at veien går, etter at du er ferdig hos Noroff?

Jeg håper å kunne jobbe med Cyber Security når jeg er ferdig, enten i offentlig eller privat sektor, avslutter han.

Neste oppstart på bachelor i Cyber Security er 14.august 2023. Noroff tilbyr også nettstudier med oppstart 18.oktober 2022, få oversikten over studiene her.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top