– Studiet gir meg muligheten til å utvikle kompetansen min, jobbe, og ta vare på barna mine samtidig, forteller backend-studenten.

Aleksander Totland (30) har alltid vært interessert i tech og er glad i å jobbe med problemløsing. Da han ønsket å sette seg på skolebenken igjen, ble backend-utvikling ved Noroff nettstudier et naturlig valg.

­– Jeg tenkte «why not», altså, jeg blir jo ikke yngre, ler han, før han fortsetter:

– Studiet gir meg mulighet til å utvikle kompetansen min, jobbe, og ta vare på barna mine samtidig. Det fungerer veldig fint for meg, da jeg kan studere akkurat når det passer meg. 

Fleksibel hverdag

Aleksanders studiehverdag varierer ut ifra når han jobber, men uansett hvilke vakter han har, får han alltid tid til studiene.

Det er fint å vite at dersom jeg trenger assistanse, er det aldri langt unnaAleksander Totland

– Hvis jeg jobber fra 07:00-15:00, henter i barnehage og tar kveldsstellet på barna, blir det tid til studier på kveldstid. Har jeg kveldsvakt, leverer jeg gjerne i barnehagen før jeg bruker formiddagen på å studere. De dagene jeg ikke jobber er nok de dagene jeg får mest ro til å studere også, men alt fungerer. Det er veldig fleksibelt, forteller han.

Han studerer mest selv, men opplever at det er mye hjelp å få når han trenger det.

– Jeg kan kommunisere med både medstudenter og faglærere via Discord. Det er mange hoder som knaker på de samme utfordringene som en selv, så det er fint å vite at dersom jeg trenger assistanse, er det aldri langt unna, sier han. 

Ønsker å utvide kompetansen sin

Backend-utvikling er et ettårig studium hvor studentene lærer å utvikle kjernen i teknologiske løsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022. Kunnskapen man får på studiet kan kombineres med andre fagfelt, noe Aleksander har erfart.

– Det mest matnyttige jeg har lært så langt på studiet er fundamental programmering og konsepter som kan brukes på andre områder og språk. Det er kunnskap jeg kan bygge videre på, sier han.

Hva han vil gjøre etter endt studium er han ikke helt sikker på, men han ser for seg å kunne utvide sin kompetanse ytterligere.

– Jeg har en tanke om å ferdigstille en selvvalgt bachelor, eventuelt studere frontend-utvikling. Det kan også hende jeg prøver å lande en ny jobb før den tid. Jeg ser ikke mørkt på det, da det er et stort behov i arbeidsmarkedet, smiler han.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Ta tiden til hjelp, ikke stress, og bruk nettverket av medstudenter. En god måte å lære på er å forklare til noen andre, da setter man kunnskapen på prøve. I tillegg er det alltid sunt med flere perspektiver på eventuelle utfordringer, avslutter han.

Backend-utvikling på nett har oppstart 18. oktober. Du kan lese mer om studiet og sikre deg din studieplass her.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top