Sara studerer digital markedsføring på nett: – Det er flere av mine medstudenter som allerede har fått jobb som digitale markedsførere.

Da Sara Bjersne (31) skulle begynne å studere igjen, ønsker hun seg en fremtidsrettet utdanning. Hun mener at fremtiden er digital, og hun ønsket å ta del i utviklingen. Valget falt på digital markedsføringnett.

– Studiet gir meg muligheten til å kombinere det med min bakgrunn som sykepleier, men jeg kan også bruke det til å prøve noe helt nytt. Det appellerte veldig til meg, sier Sara.

Kobling til arbeidslivet

Pensumet er veldig oppdatert, og baserer seg på hvordan markedet er akkurat nåSara Bjersne

Digital markedsføring er et ettårig studium som fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

– Studiet er konsekvent rettet opp mot relevant pensum som brukes i yrkeslivet. Vi har kun hatt caser som kunne vært reelle tilfeller i bransjen, og selv om jeg ikke har studert så lenge, har jeg fått et sterkt innblikk i hvordan hverdagen som digital markedsfører hadde sett ut, forteller Sara, og legger til:

– Pensumet er veldig oppdatert, og baserer seg på hvordan markedet er akkurat nå, ved at for eksempel sosiale medier står sterkt i fokus.

Sara opplever at det er gode karrieremuligheter etter endt studium, og har selv allerede blitt innkalt på jobbintervjuer.

– Studiet gir gode jobbmuligheter. Det er flere av mine medstudenter som allerede har fått jobb som digitale markedsførere, og selv har jeg vært i intervjuprosesser. Jeg håper at jeg etter endt studium får muligheten til å starte en ny og spennende hverdag med ny karriere, smiler hun.

Kombinerer studiene med fulltidsjobb

Sara har fulltidsjobb ved siden av studiene, og valgte nettstudier fordi det gir henne større frihet i hverdagen.

– Jeg kan fortsette å jobbe normalt og studere når det passer for meg. I tillegg gir det meg muligheten til å kunne kombinere studiet med reiser. Det gir meg rett og slett muligheten til å ta kontrollen og styre over min egen tid, forteller hun, og legger til:

– Jeg tror ikke jeg ville ha valgt å studere hvis jeg måtte gi avkall på jobben og den økonomiske tryggheten det medfører. Det er ikke like kult å være «fattig student» som 31-åring.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Jeg vil råde dem til å nyte studietiden, og til å planlegge dagene godt. Jeg tar studiet sammen med en venninne, som gjør at vi kan gå gjennom pensum sammen og samarbeide når det er oppgaver som kan gjøres i grupper. Det anbefaler jeg også til andre. Studiet krever en del disiplin og planlegging, så det må man være forberedt på, men det er veldig lærerikt og spennende, sier hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top