– Det legges stort fokus på praktisk ferdighetsmestring, sier 36-åringen om studiet i nettverk og IT-sikkerhet. 

Da Magnus Sivertsen (36) bestemte seg for at han ønsket å omskolere seg, hadde pandemien allerede herjet i et år. Dermed ble nettstudier et naturlig valg for ham.

– Å kunne ta hele studiet hjemme på kontoret, samt det å kunne styre studiehverdagen selv, er helt fantastisk, sier han entusiastisk.

Han har lenge hatt stor interesse for IT, og ønsker å jobbe med etisk hacking og å sikre data. Studievalget falt derfor på nettverk og IT-sikkerhet, en toårig fagskoleutdannelse som tilbys både som nettstudier hos Noroff og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger.

– Jeg har hatt en brennende interesse for IT så lenge jeg kan huske. Dette studiet vil gi meg den grunnleggende kunnskapen jeg trenger for å kunne jobbe innenfor disse feltene etter endt studium, sier han.

Bransjerelevant og praktisk utdanning

Det er fantastisk å kunne ta en full utdannelse på nettMagnus Sivertsen

Nettverk og IT-sikkerhet er en IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Magnus opplever absolutt at studiet fokuserer på praktiske ferdigheter.

– Studiet utfordrer deg med reelle, praktiske og relevante oppgaver som gir et godt innblikk i utfordringene og problemstillingene du kan forvente å jobbe med. Det legges stort fokus på praktisk ferdighetsmestring, forteller han.

Han fortsetter:

– For meg er de mest interessante fagene de som omhandler IT-sikkerhet. Det første studieåret fokuserer på mye annet også, men på andreåret er sikkerhet hovedfokuset. Ingen av emnene har vært unyttige eller kjedelige, for alt henger sammen i en rød tråd. Alt er spennende på hver sin måte!

Styrer sin egen hverdag

Som nettstudent har Magnus mulighet til å legge opp studiene etter sin egen timeplan. Han trives godt med å være sin egen sjef på studiene.

– Det er fantastisk å kunne legge opp studiehverdagen akkurat som man vil. Det er likevel fortsatt lurt å ha noen rutiner man følger, sånn at man ikke havner bak. Jeg starter vanligvis dagen klokken 07:00, og sitter jevnt og trutt gjennom dagen, med innlagt lunsjpause og treningsøkt, forteller han, og legger til:

– Dersom jeg har en avtale eller et ærend i løpet av dagen, er det ikke vanskelig å finne tid til dette. Om man skulle blitt syk en dag eller to kan man også bare ta det igjen i helgen eller på kveldstid. Det gir utrolig stor frihet! 

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Benytt deg av faglærerne og medstudenter om det er noe du står fast på. Lag en god rutine og prøv å ikke falle bakpå, for det er mye informasjon du skal ta til deg, og det kan bli krevende om man faller for langt bak. Ellers vil jeg også si: gled deg! Det er fantastisk å kunne ta en full utdannelse på nett, smiler han.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top