Henriette studerer digital markedsføring på nett: – Man kan gjøre så mye forskjellig innenfor dette feltet!

Seks måneder etter at pandemien brøt ut, mistet Henriette Totland (27) jobben sin. Det tvang henne til å tenke nytt, og det var da hun kom inn på tanken om å studere på nett.

– Jeg tenkte at det å studere på nett måtte være en god idé. Jeg kan studere fra hvor som helst, og jeg liker friheten med å kunne velge selv hvor og når jeg skal studere. Jeg er også en veldig strukturert og organisert person, så nettstudier er en fin måte for meg å kunne legge opp hverdagen slik jeg selv ønsker, forteller 27-åringen.

Hun så etter en kreativ utdanning hvor hun kunne bruke sine evner og som kunne føre til en jobb hvor forandringer er en del av hverdagen. Valget falt på digital markedsføring.

– Jeg ønsket meg en utdanning hvor jeg kan få bruke min kreative side, og jeg ønsker en jobb hvor jeg kan utvikle meg. Digital markedsføring er en veldig bred utdanning, og man kan gjøre mye forskjellig innenfor dette feltet, sier hun.

– Det absolutt beste er fleksibiliteten

Henriette har valgt å legge opp studiehverdagen som om det skulle vært en fysisk skole eller jobb hun skulle gå til. 

Studenter fra Noroff vil kunne bidra med mye bra og relevant kunnskap til bedrifter etter endt utdanningHenriette Totland

– Jeg lager frokost før jeg starter med å lese og gjøre oppgaver klokken 08:00, og så sitter jeg gjerne til klokken 11:30 før jeg spiser en god lunsj og går en liten tur. Så begynner jeg igjen med oppgaver, eller ser på videoleksjoner. Timene går fort, forteller hun entusiastisk.

Hun kombinerer studiene med en deltidsjobb, trening, og sosiale aktiviteter. 

– Skal jeg på jobb sitter jeg med skole litt kortere, og drar på jobb klokken 14:00. Ellers går kveldene mye til trening, middag, og å være sosial med venner og familie, sier hun, og legger til:

– Det absolutt beste med nettstudier er fleksibiliteten man får. Det å kunne velge hvor og når du skal studere, og også det å kunne studere og jobbe samtidig, tror jeg drar mange mot nettstudier. Med nettstudier kan du gjøre begge deler!

Relevant for arbeidslivet

For Henriette har det vært mest spennende å lære om markedsføring i sosiale medier.

– Det å lage annonser, kampanjer, og lignende på ulike plattformer. Ikke minst det å kunne uttrykke kreativiteten sin via ulike verktøy i sosiale medier er utrolig spennende, og jeg gleder meg til å lære mer om det, smiler hun.

Hun fortsetter: 

– Det vi lærer på digital markedsføring er absolutt relevant for arbeidslivet. Emnene vi har er oppdaterte innenfor bransjen, og jeg tror at studenter fra Noroff vil kunne bidra med mye bra og relevant kunnskap til bedrifter etter endt utdanning. 

Hvor håper du veien går videre?

– Jeg ser for meg en jobb hvor jeg kan bruke kreativiteten min, erfaringen min og ferdighetene jeg har fått her på Noroff. Jeg ønsker meg en jobb som jeg kan gjøre fra hvor som helst i verden, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top