– Det er et fagfelt med gode jobbmuligheter både nå og fremover, sier digital etterforskning-studenten.

– Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg ønsker å tilegne med kunnskap og erfaring innen et felt som bare blir større og større, forteller Håkon Smalås (26). Han studerer bachelor i digital etterforskningnett, er bosatt i Sandnes med familien, og kombinerer studiene med jobb og familielivet. Drømmejobben er i Politiet.

– Etterforskning i den digitale verden er fremtiden, og mye av den kriminelle aktiviteten fremover vil foregå nettopp digitalt. Jeg har troen på at mitt ønske om å jobbe i Politiet en dag kan oppfylles når jeg nå tar en utdanning som er så relevant, og som det er stort behov for. Det er et fagfelt med gode jobbmuligheter både nå og fremover, sier han.

– Nettstudier fungerer veldig bra

Håkon valgte nettstudier fordi han ønsket fleksibilitet, slik at han kunne balansere studiene med familielivet og jobb.

Nettstudier er utfordrende og tøft, samtidig som det er fleksibelt og genialtHåkon Smalås

– Jeg jobber for øyeblikket 60 prosent, fra onsdag til fredag. Dermed har jeg mandag og tirsdag satt helt av til fokus på studiene, og andre dager studerer jeg etter arbeidstid. Leksjonene starter klokken 09:00 og varer som regel i en time, etterfulgt av oppgaver og veiledningstimer. Lærerne er også tilgjengelige for å svare på spørsmål, foteller Håkon, og legger til:

– Nettstudier fungerer veldig bra for meg som familiefar, og det er veldig flott at man kan se opptak av leksjoner når man vil og jobbe derfra. Det krever imidlertid en god del selvdisiplin å faktisk sette seg ned etter en lang arbeidsdag.

Håkon forteller kontakten med medstudentene flyter godt, og at de benytter både skolens kommunikasjonsplattformer og egne plattformer som studentene har opprettet.

– Jeg har absolutt fått god kontakt med medstudentene mine. Det er et godt studentsamfunn, selv om det er over nett, sier han.

Tydelig kobling til arbeidslivet

Håkon opplever at det er en tydelig kobling mellom det de lærer på studiet, og det som trengs av kompetanse i arbeidslivet.

– Alt vi har lært så langt vil kunne kobles til arbeidslivet, enten det er akademisk skriving eller programmering. Du vil kunne få bruk for det uansett bransje, sier han.

Han fortsetter:

– Programmering er nok så langt det mest interessante jeg har lært, selv om det var vanskelig for meg som aldri har rørt en kode i hele mitt liv – men allerede etter introduksjonen til programmering bygget vi på med et annet fag, som gjør at man ser mer sammenhengen mellom ting. Det fungerer veldig bra!

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Jeg vil si at nettstudier er utfordrende og tøft, samtidig som det er fleksibelt og genialt. Det krever mye av deg som student, men et godt tips som jeg fikk ganske tidlig av en av lærerne våre var «no zero days». Det betyr at du må sikte deg inn på å gjøre noe hver dag, uansett hvor lite det måtte være. Vær forberedt på at det blir travelt, men med gode rutiner ordner det seg, smiler Håkon.

Bachelor i digital etterforskning har oppstart 15. og 16. august på campus Kristiansand og som nettstudier. Alle Noroffs studier har løpende opptak, og du kan sikre deg din studieplass allerede nå.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top