Jeg veldig fornøyd med at jeg valgte å begynne på studiet. Jeg føler uten tvil at jeg kommer til å stå sterkere som grafisk designer på grunn av nettstudiet, sier Simen.

Jeg har alltid vært fascinert av grafisk design og hva man kan skape digitalt. Det som er utrolig spennende er muligheten til å utfordre kreativiteten og det å sitte igjen med et sluttprodukt man kan være stolt av.

Lærerne på studiet har også veldig god kjennskap til bransjen, noe jeg setter ekstra pris på. Jeg føler jeg får et godt innblikk i hva som er viktig, sier 23-åringen.

Simen Otnes er 23 år gammel og bor i Lørenskog. Høsten 2019 startet han opp et selskap innen musikkproduksjon. Simen satser i dag fullt på musikken. Å studere deltid via nettstudier var derfor den beste løsningen for hans hverdag og i dag studerer han grafisk designNoroff Nettstudier.

Det var ikke lenge etter at jeg var ferdig med en musikk-bachelor i Liverpool at jeg hoppet på grafisk design på deltid på Noroff. Jeg har lenge visst at det er musikk jeg vil drive med, men grafisk design er en interesse jeg har plukket opp i senere tid.

Jeg skjønte at når jeg brukte såpass mye tid på det, så kunne jeg like gjerne sette meg ordentlig inn i det.

Han fortsetter:

Denne lille ekstra innsatsen gjør at jeg offisielt kan kalle meg en grafisk designer om noen år, noe jeg liker tanken på. Det er også en ekstremt nyttig egenskap når man driver med musikk, sier Simen.

«"

Foto: Privat

Nettstudiene åpnet muligheten til å studere

Grafisk design på nett gir Simen muligheten til å ta utdanning samtidig som han kan arbeide målrettet med musikken.

Samtidig som jeg studerer hos Noroff, så er det musikk jeg satser for fullt på. Jeg håper jeg kan kombinere grafisk design med arbeidet jeg gjør som musikkprodusent og musiker. Etter kun noen måneder som student her, så merker jeg allerede hvor nyttig dette kommer til å være for meg.

Nettstudier valgte jeg mye på grunn av fleksibiliteten og det at jeg foretrekker å styre min egen hverdag. Jeg har heller ikke tid til å binde meg til undervisning på en campus med faste tider, så nettstudier er for meg en perfekt mulighet til å studere ved siden av musikken.

Han fortsetter:

Når man driver med musikk blir det jo ekstra mye arbeid i perioder og det er ofte uforutsigbart. Derfor liker jeg å alltid ligge litt foran på studiet slik at jeg kan fokusere på andre ting når det trengs.

Struktur og gode rutiner gir 23-åringen mye frihet i hverdagen

Jeg vil si nettstudier er en veldig god løsning, spesielt om man er interessert i faget og har litt disiplin.

Jeg starter ofte dagen med å trene. På dagen bruker jeg gjerne noen timer på nettstudiene og ellers musikkrelatert arbeid. På kvelden er jeg stort sett i studio, forteller Simen.

Han angrer ikke på valget om å studere på nett.

I teorien kan man jo egentlig lære det meste selv på nettet i disse dager, noe som var en grunn til at jeg først nølte litt med å velge nettstudier.

Når det er sagt så er jeg veldig fornøyd med at jeg valgte å gå for det og begynne på studiet. Jeg føler uten tvil at jeg kommer til å stå sterkere som grafisk designer på grunn av nettstudiene, sier Simen.

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

Jeg anbefaler å være ekstra nysgjerrig og utforskende på temaer man er spesielt gira på. I tillegg mener jeg det er en fordel å bruke tiden effektivt. Om man jobber bra med studiene får man utdanning samtidig som man kan holde på med mye annet! Det er en veldig god situasjon å være i, avslutter 23-åringen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top