Jenny studerer grafisk design og digital markedsføring samtidig. Min studiehverdag er ekstremt fleksibel, da begge studiene mine er nettbasert, sier hun.

For min del var det veldig mye tilfeldigheter som gjorde at jeg ble interessert i både digital markedsføring og grafisk design.

Jenny B. Gulbrandsen er en ambisiøs og målrettet 24 åring. Høsten 2019 begynte hun på digital markedsføring på Noroff. Ett år senere supplerte hun dette med studiet grafisk design. Hverdagen som nettstudent gjør det mulig for Jenny å ha en fleksibel hverdag, og i dag er hun student på begge disse studieprogrammene samtidig på Noroff.

Jeg er sikker på at når jeg er ferdig utdannet vil jeg føle meg trygg nok til å entre arbeidslivet. Jenny B. Gulbrandsen

Digital markedsføring, som var det første studiet jeg startet på hos Noroff, kom jeg inn i fordi jeg hadde en sjef som så mitt potensiale og som lot meg hjelpe til med å bygge opp firmaets sosiale medier profiler, forteller hun.

Grafisk design har jeg vel egentlig alltid vært veldig interessert i, men jeg valgte å begynne på studiet fordi jeg fant ut at det er mye mer til digital markedsføring enn kun det rent teoretiske, særlig hvis man vil starte noe eget. Man må kunne lage innhold. Så, derfor endte jeg opp her jeg er i dag.

Nettstudier som gjør deg klar for arbeidslivet

Min studiehverdag er ekstremt fleksibel, da begge studiene mine er nettbasert. Vanligvis prøver jeg å stå opp til «rimelig» tid, få lagt inn et par-tre-fire gode timer med studier før lunsj, så gjerne det samme etter. De gangene dagen ikke tillater det, er det deilig å likevel ikke måtte si nei til avtaler tidlig på dagen fordi jeg er bundet til å være et sted, sier hun.

Alt stoffet vi har lært hittil på begge studiene er relevant, vi lærer om så mye forskjellig innenfor faget, og jeg er sikker på at når jeg er ferdig utdannet vil jeg føle meg trygg nok til å entre arbeidslivet.

Hun fortsetter:

Jeg har allerede fått brukt kunnskap jeg har lært på skolen i jobbsammenheng, og det er utrolig mye kunnskap jeg nå sitter på som kunne vært veldig nyttig når jeg jobbet som Social Media Administrator, sier 24-åringen.

Jenny forteller videre at hun opplever oppfølgingen på studiet og kommunikasjonen med faglærerne som veldig god.

På grunn av forumene i vårt «digitale klasserom» kan jeg enkelt stille spørsmål. Jeg har også hatt meldingssamtaler med lærer der inne, og når vi hadde studentprosjekt fikk vi tilbud om Skype-samtaler. Du får raske svar på det du lurer på, og jeg opplever at de er veldig snille og forståelsesfulle uansett hva henvendelsen gjelder, sier hun.

Spennende utdanninger som gir mestringsfølelse

Det som gjør digital markedsføring til et spennende fagfelt for meg er først og fremst hvor mange forskjellige elementer som det innebærer. Det er en kombinasjon av salg, kundeservice, psykologi og teknologi. Ja, listen er lang og det synes jeg er veldig kult.

På grunn av forumene i vårt «digitale klasserom» kan jeg enkelt stille spørsmål. Jenny B. Gulbrandsen

Jeg synes rett og slett det er veldig interessant å lære hvordan sosiale medier fungerer, hvordan folk oppfører seg på nett kontra i virkeligheten, og hva som skal til for å engasjere mennesker og lede de i en retning som ender der du ønsker.

Hun fortsetter:

Grafisk design synes jeg er spennende fordi det utfordrer meg til å være kreativ og når jeg skaper noe gir det meg en enorm mestringsfølelse. Det å se et prosjekt gå fra ide til sketsj, og hele veien til et ferdig produkt som er ene og alene ditt eget arbeid synes jeg er skikkelig gøy.

Ikke minst - hvor kul følelse hadde det ikke vært å se for eksempel en reklame eller en logo på gata som er ditt eget arbeid? Da skaper man jo på en måte en liten arv bare der, sier hun med et smil.

Har du noen tips til nye studenter?

Mitt beste tips til kommende studenter, og særlig nettstudenter, er å få seg en studierutine veldig raskt. Det hjelper veldig å ha en plan på ting, og føle at du har et mål for dagen. Både med mestringsfølelse og selvfølelse. Ta kontakt med medstudenter, dette hjelper også når det er gruppeprosjekter og det er veldig deilig å ha noen å kunne blåse litt ut til, stille spørsmål og dele erfaringer med.

Sist, men ikke minst, les igjennom studiestoffet og oppgavene før du begynner. Det er så kjipt å oppdage fredag kveld at det var mye mer til oppgaven enn det du først trodde, og måtte sitte helgen gjennom med skole.

Hun fortsetter:

Er du interessert i disse fagene, og vurderer å begynne på et studium? Ikke nøl. Det å begynne og studere var det absolutt beste valget jeg har tatt, og jeg anbefaler både skolen og studiene på det varmeste. Studiene er spennende, innholdsrike, varierende og interessante, og lærerne er imøtekommende, forståelsesfulle og utrolig kunnskapsrike, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top