34-åringen kombinerer nettstudier hos Noroff med jobb og familie.

Med fast jobb og en liten gutt på 18 måneder var det viktig for meg å kunne kombinere studiene med jobb og privatliv.

– Jeg ble derfor veldig glad da jeg fant ut at Noroff hadde et tilbud som gjorde at jeg kunne få til akkurat dette. Nettstudier har vært en perfekt løsning for meg, forteller Maria.

Maria Rolstads-Martinez (34) bor i Oslo og studerer frontend-utvikling på Noroff Nettstudier. Hun kombinerer nettstudier med livet som småbarnsmor og jobben som motion- og grafisk designer.

Nettstudiene gir Maria muligheten til å ta utdanning samtidig som hun sjonglerer viktige gjøremål i hverdagen. Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året. Les mer her

Jeg jobber til daglig som motion- og grafisk designer i et event- og kommunikasjonsbyrå, dette har jeg gjort de siste syv årene. I mange av de prosjektene jeg har jobbet med har jeg designet websider, og jeg har alltid syns at selve kodingen virker som et spennende fagfelt.

I min jobb utvikles det jo en del websider og jeg kan virkelig se relevansen dette studiet. Jeg ser at det er mer behov for folk som innehar denne typen kompetanse, og mulighetene er mange - også innenfor denne retningen, sier 34-åringen.

Fra Maria sitt semesterprosjekt. Foto: Skjermdump

Livet som nettstudent

Jeg syns nettstudier fungerer kjempebra. Moodle, som er læringsplattformen vår, er lagt opp med moduler i de forskjellige fagene, så du kan følge med jevnt og trutt hver uke.

Hun fortsetter:

Sammen med teorien vi får på nettstudiene har vi også en del lesestoff som vi går gjennom. Noen ganger brukes også LinkedIn Learning, der man følger videoer som er relevant for det vi går gjennom. Det er veldig lærerikt.

Man får også nye lessons så og si hver dag, som til slutt avsluttes med en større innlevering som sendes inn hver uke, forteller hun.

Maria valgte nettstudier for å kunne styre sin egen hverdag og studere når det passer henne best.

Siden jeg har fast jobb og typisk jobber 8-16, blir all skolejobbingen lagt til ettermiddag/kveld og helger. Det er jo dette som er bra med å ta studier på nett. Jeg kan legge opp min egen studiehverdag akkurat slik det måtte passe meg.

Jeg jobber med studiet på kvelder og ettermiddager etter jobb, og gjerne etter at sønnen min har lagt seg.

Jeg utnytter også pendlertiden min på bussen til og fra jobb, som utgjør ca. to timer daglig, til å gå gjennom ukas lessons grundig. Ganske grei måte å utnytte "dødtiden" som pendler på, sier Maria.

Teknologiutdanning der design møter koding, web- og UX-design

Jeg vil si at frontend-utvikling er en meget framtidsrettet utdanning som stadig er under utvikling.

Her får man muligheten til å kode og designe fremtidens websider og være med på å utvikle spennende apper. Det er for meg en perfekt match med min designbakgrunn, for å bygge på med en ekstra kompetanse som jobbmarkedet trenger mer av.

Maria er generelt svært fornøyd med studiet og trekker frem det hun synes er aller mest spennende.

HTML og CSS har til nå vært det mest interessante og lærerike delen for min del. Det at man kan se nettsiden ta form når man skrive inn kode, fra en skisse til en fullstendig nettside er ganske motiverende og givende – og det kun etter et halvt år på studiet!

Man kan mildt sagt si at læringskurven er bratt, så her er det bare er være forberedt på at det kreves mye arbeid og egenvilje. Jeg tviler ikke på at dette er en utdanning for fremtiden som sikrer deg en trygg jobbsituasjon, og ikke minst et veldig spennende yrke, sier hun.

Hvor håper du at veien går videre etter studietiden?

Etter studietiden håper jeg at jeg kan jobbe videre som en frontend-utvikler, der jeg forhåpentligvis kan bruke design- og animasjons bakgrunnen min til å utforme brukervennlige og dynamiske websider, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top