Alle ønsker seg en morsom arbeidshverdag, det vet jeg at jeg får som frontend-utvikler, sier 23-åringen.

Rikke Bragstad (23) bor i Trondheim og jobber som grafisk designer. Hun har alltid hatt en stor interesse for IT. Rikke har en bachelor i grafisk design fra tidligere, det var her hun først fikk opp øynene for hvor gøy IT kan være.

Frontend-utvikling er et spennende fagfelt fordi du får utfordret deg selv innen noe fremtidsrettet som det er et stadig økende behov for. Rikke Bragstad

I løpet av bacheloren min i grafisk design var jeg innom mange forskjellig retninger i design-verden. Blant annet lærte vi litt grunnleggende html og css, og plutselig var jeg hekta. Etter endt bachelor var det derfor ingen tvil - jeg ville bli frontend-utvikler.

Frontend-utvikling er et veldig spennende fagfelt fordi du får utfordret deg selv innen noe fremtidsrettet som det er et stadig økende behov for. Den digitale verden blir stadig større, og gjennom dette studiet lærer du hvordan du kan skape noe som er estetisk vakkert, samtidig som det gir en god brukeropplevelse. Det er med andre ord allsidig, utfordrende og ikke minst gøy. Alle ønsker seg en morsom arbeidshverdag, det vet jeg at jeg får som frontend-utvikler.

Gode muligheter i arbeidslivet

Det mest interessante på studiet så langt har vært det å lære og skreddersy en nettside. Her er det ingenting annet enn kreativiteten og fantasien som setter grenser. Underveis i studiet vil vi bygge på med kunnskap som gjør nettsiden mer og mer avansert - det er utrolig gøy.

Uten å overdrive tenker jeg ved oppstarten av hvert eneste emne at dette er noe jeg virkelig vil lære. Jeg ser med en gang at dette er noe jeg kommer til å få nytte av, og som en fremtidig arbeidsgiver kommer til å sette pris på at jeg har kunnskap om.

Hun fortsetter:

Jeg har jo allerede har en fot i bransjen siden jeg jobber som grafisk designer, akkurat derfor kan jeg også fortelle at webdesign er knallbra å kunne med tanke på jobbmuligheter, og for fremtiden! Dette er egentlig hele grunnen til at jeg valgte dette studiet, fordi jeg ser hvordan dette kommer til å gi meg gode muligheter i arbeidslivet.

Fleksibilitet til å styre egen hverdag

For Rikke var nettstudier den optimale løsninger da hun allerede er godt etablert i Trondheim.

Med jobb, leilighet og samboer i Trondheim var det uaktuelt for meg å flytte fra denne byen som jeg har blitt så glad i. Nettstudier ble dermed den ultimate løsningen for meg som ønsker å ha en fleksibel studiehverdag som jeg i stor grad kan styre selv, i tillegg til at det gir meg muligheten til å jobbe ved siden av studiene.

Webdesign er knallbra å kunne med tanke på jobbmuligheter. Rikke Bragestad

Nettstudiene har virkelig fungert utrolig bra! Det er likevel ikke til å stikke under en stol at du må være strukturert og sette av mye tid til skole, selv om du ikke fysisk er på skolen. De dagene jeg ikke er på jobb prøver jeg derfor å stå opp tidlig og sette av x antall timer til skole selv om jeg gjør det hjemmefra. Struktur og rutiner tror jeg er utrolig viktig! Ellers er det nok fort gjort å bli lat og det kan bli vanskelig å komme over dørstokkmila, sier Rikke.

23-åringen er svært fornøyd med oppfølgingen på studiet og presiserer viktigheten av at studentene hjelper hverandre til å bli gode – selv som nettstudenter.

Med tanke på at det varierer når på døgnet jeg gjør skolearbeid, skulle man kanskje tro at det blir vanskelig å få oppfølging fra faglærer, men også her er Noroff sine nettstudier veldig praktiske. Du får også nøye utarbeidede tilbakemeldinger på oppgavene du leverer, som hjelper deg med å eventuelt rette opp ting du har misforstått.

-Skulle det haste å få svar på noe du lurer på, kan du alltids spørre en av dine mange klassekamerater!

Hun fortsetter:

Du vil bli godt kjent med diverse studentforumer på Noroff. Disse gir studentene mulighet til å hjelpe hverandre. Noe som er utrolig nyttig! For de som har behov for å være sosiale med medstudenter, så er det absolutt rom for det også, det lagt opp slik at det er enkelt å ta kontakt med medstudentene dine, forteller Rikke.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Ikke se på nettstudier som en enkel utvei, og en mulighet til å jobbe minst mulig med skolearbeid. Se på friheten som en mulighet til å skreddersy den perfekte studiehverdagen som passer inn i ditt liv, heller enn å bruke den til alt annet.

Du må også være innstilt på at du må være selvstendig. Forsøk å være strukturert fra dag én, og sett gjerne faste studiedager og tidspunkt. Planlegging har gjort ting mye enklere for meg, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top