Frontend utvikling, noroff, nettstudier

Faglærerne svarer veldig kjapt og strekker seg ekstra langt for å hjelpe deg når du står fast, sier Eivind (24).

Fleksibiliteten som nettstudier byr på gir meg muligheten til å jobbe både på dagtid og kveldstid. Dette gir meg en frihet som jeg setter veldig stor pris på. Det eneste man må forholde seg til er leveringsfristen i slutten av uka. Resten har man full kontroll på selv.

Eivind André Hansen er 24 år gammel, bor i Stavanger og studerer frontend-utvikling. Valget falt på nettstudier for å kunne ha en fleksibel hverdag som enkelt kan kombineres med jobb.

For meg var nettstudier en bedre løsning enn ordinære studier hvor man må møte på campus for forelesninger. Det var viktig å ha en god struktur på studiehverdagen som jeg hadde anledning til å styre selv. Som nettstudent får du planlegge timeplanen din helt selv, dette ga dermed en bedre mulighet for meg til å kombinere studier med jobb.

Nettstudiene ga meg muligheten til å begynne på studiet med en gang. Eivind André Hansen

Når man har denne fleksibiliteten er det selvfølgelig også veldig viktig å ha en god struktur på hverdagen og huske å sette av nok tid til alt man skal igjennom hver uke, sier 23-åringen.

Noroff nettstudier har oppstart fire ganger i året; januar, mars, august og oktober. Dette gjør at man kan begynne studietiden sin relativt kjapt – uansett når på året man bestemmer seg.

Nettstudiene ga meg muligheten til å begynne på studiet med en gang. Jeg bestemte meg rundt nyttår for at jeg ønsket å begynne på studiet, skulle jeg da gått på ordinært studium på campus måtte jeg ha ventet helt til høsten. Da hadde jeg tapt åtte måneder på venting. Da dette ikke var aktuelt så meldte jeg meg på studiet på nett som hadde oppstart   i januar.

Et spennende fagfelt i stadig utvikling

Frontend-utvikling er et fagfelt hvor det alltid er nye ting å lære, og det kommer stadig nye verktøy som brukes innenfor dette fagfeltet. Det byr på en spennende hverdag for de som trives godt med endringer og at utviklingen skjer veldig kjapt.

Med en utdanning innenfor IT får man være med på utviklingen som skjer i dagens samfunn. Som utvikler er man garantert en spennende jobb hvor man får være med på å lage gode løsninger som gir bedrifter og samfunnet helt nye muligheter.

Med en utdanning innenfor IT får man være med på utviklingen som skjer i dagens samfunn. Eivind André Hansen

Han fortsetter:

For meg har interessen for teknologi alltid vært der, men det var først i fjor sommer at jeg plukket opp koding som en liten hobby på fritiden. Jeg lærte meg litt koding med HTML og CSS, men etter hvert begynte jeg å tenke på hvor mye interessant man kunne gjøre med disse verktøyene. Da begynte jeg å være litt på utkikk etter utdanninger innenfor webutvikling og landet på Noroff sin fagskoleutdanning innenfor Frontend-utvikling.

Hands on trening som gjør deg job-ready

Min opplevelse er at studiet i stor grad virker relevant for arbeidslivet. Oppgavene som vi får hver uke kan blant annet handle om fiktive bedrifter som vi skal utvikle en nettside for. Problemene som vi får i oppgave å løse kunne like godt vært et oppdrag for en reell bedrift.

Studiet har også mindre av det sterke fokuset på kun det akademiske. Det tas hensyn til at vi ikke bare studerer for å lære om masse forskjellige teorier, men at vi også skal kunne bruke det vi lærer når vi skal ut i arbeidslivet. Alt vi lærer om opplever jeg som nyttig, og det er alltid noe man kan ha med seg i verktøyskassen når man skal ut i arbeidslivet.

Gjennomførelsen av nettstudiene på fagskole foregår alle gjennom en læringsplattform som heter Moodle. Her ser studentene forelesninger og får utdelt oppgaver.

Det står alltid opplyst hvor mye tid man må beregne på hver enkelt oppgave eller forelesning slik at man får planlagt tiden ut ifra dette. Alle ressursene man bruker i studiet er enkle å finne fram til slik at man unngår unødvendig leting som spiser opp tiden din. Noroff gjør det oversiktlig og enkelt å være student på nett, sier Eivind.

Tilbakemeldingen er også veldig god, og man får som regel mye nyttig informasjon som man kan bygge videre på med tanke på forbedring. Dersom man lurer på noe og trenger hjelp fra faglærer kan man bare sende faglærer en direkte chatmelding med det man lurer på.

Min opplevelse er at faglærerne svarer veldig kjapt og strekker seg ekstra langt for å hjelpe deg når du står fast.

Hvor går veien videre når du er ferdig på Noroff?

Etter jeg er ferdig utdannet ved Noroff ønsker jeg å komme meg rett ut i arbeidslivet og jobbe som utvikler.

Jeg håper på å en dag få muligheten til å jobbe med spennende prosjekter som endrer hverdagen for bedrifter, det er en god følelse å kunne se nytten av det man utvikler når det blir tatt i bruk, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top