Vi får ofte spørsmål om hvordan det er å være nettstudent. Er det virkelig så fleksibelt? Kan man studere hvor som helst? Og når er fristen for å søke? Få svar her.

Må man møte på campus i løpet av studietiden?

Nettstudiene hos Noroff har ikke fast oppmøte til fysiske forelesninger eller klasseromsundervisning. Som nettstudent trenger du heller ikke møte opp noe sted fysisk for å avlegge eksamen, dette gjøres hjemmefra.

Som nettstudent får du tilgang til et digitalt klasserom. Her får du gode muligheter for et sosialt studentliv på nett, dersom du ønsker det. Det er stor sannsynlighet for at du finner andre studenter som er pålogget i det digitale klasserommet samtidig som deg, og ofte kan det være til stor hjelp dersom du står fast.

Kan jeg studere hvor jeg vil?

Som nettstudent kan du studerer hvor som helst. 

Velger du et et studium blant våre fagskolestudier på nett, står du i tillegg fritt til å studere når som helst. Så lenge du følger studieprogresjonen vil du ha fleksibiliteten til å kunne styre din egen hverdag. Har du med deg laptopen og har internett tilgjengelig? Da er det ingenting som stopper deg fra å studere på dine egne premisser.

Velger du å ta en bachelorgrad på nett vil forelesningene streames live fra undervisningen på campus. Du bestemmer selv om du vil se dette live eller som opptak senere. Les mer om bachelor på nett her

 

Les hvordan våre studenter har brukt friheten sin her:

Mathias valgte å studere på nett for å styre sin egen hverdag

Andreas kombinerer familie, jobb og studier

Maria er nettstudent fra Korea

Les alle intervjuer med nettstudenter her.

 

Får man støtte fra Lånekassen til nettstudier?

Alle studiene hos Noroff er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for utdanning. Les mer om betaling, lån og stipend her

 

Kan jeg bytte fra nett til campus i løpet av studietiden?

Du kan bytte mellom campus og nett, så sant det er ledig på campus. Dette kan bare godkjennes dersom nettstudenten følger samme progresjon som campus-studentene.

Når er søknadsfristen på nettstudier?

Fagskolens nettstudier har oppstart fire ganger i året (oktober, januar, mars og august), mens bachelorstudiene har oppstart i august hvert år. Alle studiene har løpende opptak og du kan som hovedregel søke helt frem til én uke etter oppstart.

Du kan fortsatt søke studieplass for oppstart i oktober. 

Se alle våre oppstarter for nettstudier her.

Kan jeg jobbe ved siden av studiet?

Mange av våre nettstudenter kombinerer utdanningen med jobb eller andre forpliktelser. Som nettstudent står du fritt til å studere når på døgnet det passer deg, men det er viktig at obligatoriske oppgaver leveres til gjeldende frister. Pass på å sette av nok tid i kalenderen. Gjennomsnittlig studiebelastning er 40 timer per uke for fulltidsstudenter, og 20 timer per uke for deltidsstudenter.

Hva skal jeg studere?

Lurer du på hva du skal studere? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av! Fyll ut skjemaet, så vil vi kontakte deg så snart som mulig. Skjemaet finner du her.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Noroff Nettstudier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top